Србија

Велика туга! ПРЕМИНУО ГРАНДОВ ПЕВАЧ! Пронашли га МРТВОГ У СТАНУ!

Победник прве сезоне шоуа „Никад није касно“ Станоје Становић, познатији као Кале Дијамант, премунуо је ноћас у 54. години живота.

Певач је пронађен у свом стану у Немачкој, а највероватније је преминуо од последица срчаног удара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Последње дане живота провео је у Дизелдорфу и није било назнака да му је угрожено здравствено стање. Али како се претходна два дана није јављао на телефон, његова породица синоћ је обила стан и могла је само да констатује смрт.

– Преминуо је наш и ваш краљ народне музике. Остајеш заувек у нашем срцу, за нас си и даље жив. Најбољи оче, најбољи деда и највећа наша звездо, почивај у миру. Воле те твој ћерке, жена и унуци – стоји у објави породице Станковић на његовом званичном Фејсбук профилу.

Термин сахране биће накнадно објављен, а у току је обдукција.

Кале Дијамант рођен је у Обреновцу. Љубав према музици показао је од најранијег детињства, а осамдесетих година почео је ради по београдским клубовима и сплавовима. Често је истицао како је његов пут био трновит, а након Београда и Беча, решио је да своју срећу окуша и у Немачкој, па се 1991. године преселио се Дизелдорф, где је покушао да изгради каријеру.

– У то време постати звезда на Западу, без рекламе и без медијске подршке, било је заиста тешко. Ја сам прошао комплетну Европу, много сам песама Шабана Шаулића отпевао. Од тих песама сам направио кућу, стекао породицу, изградио каријеру. Господин Шабан Шаулић ми је био велики узор – говорио је својевремено Кале. Ипак, уместо каријере Немачка му је донела љубав његовог живота, садашњу супругу Зорицу, највећу подршку.

 

 

 

 

 

 

Извор: гранд онлине