Србија

Велика туга у Србији! ПРЕМИНУО ДРАГОСЛАВ ЕЛЕЗОВИЋ!

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

У КОСОВСКОЈ Митровици, после краће болести јуче је у 90. години преминуо проф. др Драгослав Елезовић.

Драгослав Елезовић је рођен 1931. године у Косовској Митровици где је завршио основну и средњу техничку школу. Звање дипломираног инжењера рударства и магистра техничких наука стекао је на Рударско-геолошком факултету у Београду, а докторску дисертацију из области геомеханике одбранио је на Универзитету у Скопљу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Током свог богатог радног века, проф.др Драгослав Елезовић је у периоду од 1974. до 1978. године обављао и дужност директора Средње техничке школе у Косовској Митровици . На Рударско-металуршком факултету у родном граду је у два мандата обављао дужност продекана за наставу, а у четири мандата и дужност декана овог факултета.

Драгослав Елезовић је био и вишегодишњи председник Народне технике Косовске Митровице и Косова и Метохије и члан Југословенског друштва за механику стена и подземне радове. Бројне генерације Митровчана памтиле су га и као изузетно успешног спортисту: сјајног кошаркаша, одбојкаша, првака Србије у пливању прсним стилом, а својевремено је био и савезни одбојкашки судија. Током свог радног и животног века добијао је велики број награда и признања попут: Ордена рада са сребрним венцем, Видовданске повеље Универзитета “Приштина“ у Косовској Митровици, Плакете града Косовске Митровице и највећег признања Народне технике „17.април“ .

Проф. др Драгослав Елезовић биће сахрањен данас у 13 часова на православном гробљу у Рудару у присуству чланова породице, родбине, колега, пријатеља и бројних суграђана који ће памтити и чувати његов лик и дело.

Бројни пријатељи опраштали су се од преминулог доктора у данашњим новинама.

Вољени су му написаил осам читуља, са последњим поздравима.

– Драги наш тата и деда, хвала ти за сву љубав коју си нам пружио. Памтимо те по доброти, дивном карактеру, разумевању или подршци коју си нам давао.

– С поносом и поштовањем кажемо да смо те имали за искреног и правог пријатеља.

– Био си велики човек, заувел ћеш остати у нашим срцима – пише у опроштају људи који су волели и поштовали проф. др Елезовића.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Радио Косовска Митровица