Србија

ВЕЛИКА ТУГА У СРБИЈИ! Преминуо Оливер Томић!

Оливер Томић-Оли,дугогодишњи карате репрезентативац бивше СФРЈ преминуо јеу 68.години, речено је вечерас у Спортском савезу града Крушевца.

-Са 13 година почео је да тренира карате, са 16 година постао је најмлађи члан карате репрезентације бивше Југославије, са 17 година постаје шампион Југославије-предочавају у Спортском савезу града Крушевца.- Био је дугогодишњи капитен карате репрезентације Југославије,први балкански првак и четвороструки шампион Европе у каратеу у својој 18 година дугој и богатој такмичарској каријери.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дугогодишњи југословенски репрезентативац,мајстор карате спорта,носилац црног појаса седми дан тренирао у КК „Крушевац“, КК „Црвена звезда“. Био је председник КК Крушевац и председник Карате ЈКА Шотокан федерације Србије, члан борда директора Европске и светске Шотокан карате Федерације.

-Крушевац је град спорта, спортског духа и спортских легенди које је стварао,а од којих је заузврат добијао много-додају у ССГК.- Име и дело Оливера Томића-Олија остаће трајно уписано на светлим страницама спорта под Багдалом и карате спорта Републике Србије.

Оливер Томић биће сахрањен сутра на Новом гробљу у Крушевцу у 14 сати.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/Новости