Србија

ВЕЉИН ОТАЦ БОМБОМ РАЗНЕО СЕБЕ, ЊЕГОВУ МАЈКУ И БАБУ: Из стана у Београду одјекнуо страховит прасак

Различити профили – Вељко Беливук и Марко Миљковић долазе из потпуно различитих породица и социјалних миљеа, али су обојица одабрали пут криминала, дроге, насиља и свирепих убистава

Небојша Беливук, отац Вељка Беливука, починио је масакр пре тачно 26 година у породичном стану у ширем центру Београда кад је активирао ручну бомбу, открива Курир.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како су медији 1995. године писали, Небојша Беливук (34) 13. фебруара активирао је експлозивну направу и убио себе, своју супругу Бранку (31) и њену мајку Мирјану Младеновић (55). У том тренутку у стану је био и Небојшин таст, као и свастика, који су били повређени, а у стану су поред њих били и тада деветогодишњи Вељко и још једно дете. Они су чудом преживели разорну експлозију, која је демолирала читав стан.

– Тешка трагедија догодила се у стану породице Беливук, на 16. спрату зграде. У експлозији ручне бомбе погинули су Небојша Беливук, његова супруга Бранка и њена мајка, док су тешко повређени таст Ратко и свастика Драгана – писале су новине пре 26 година.

Избио и пожар

Како су навели, позивајући се на изворе из истраге и комшије, страховит прасак се зачуо око 19 сати.

– Помислио сам да се откачио лифт. Истрчао сам из стана и угледао стравичан призор. Врата стана Беливука била су комплетно са оквиром разваљена. Из њиховог стана куљали су ватра и дим, чули су се јауци и запомагање – испричао је један комшија медијима.

Станари ове зграде и дан-данас се сећају трагедије. Беливук је и сам говорио о томе да је одрастао без родитеља, и то на суђењу… Кад је био оптужен за напад из 2016. на обезбеђење Милоша Вазуре. Тада је рекао да му је човек из Вазуриног обезбеђења опсовао мртву мајку….

Како смо раније писали, Вељко Беливук је најпре био навијач Рада, а потом је решао у навијачку групу Јањичари, коју је после погибије свог пријатеља Александра Станковића преузео и преименовао у Принципе. Навијачка група му је служила као параван за вршење различитих кривичних дела, међу којима су и она најмонструознија – отмице, мучење, касапљење жртава и убиства.

С друге стране, наш извор открива да је Марко Миљковић Маре без трунке људскости мучио жртве и на живо им вадио очи, одсецао уши, носеве, главе, те да је због тога добио надимак „месар“…

Извор: Курир