Србија

ВЕЉИНА ЕКИПА ПЕСМАМА НАЈАВЉИВАЛА ЛИКВИДАЦИЈЕ? Ове језиве поруке су слали јавно

На каналу који подржава навијачку групу Принципи, која је била под вођством Вељка Беливука, објављен је низ видео-снимака који су, како тврде упућени, наговестили ликвидацију Горана Величковића

Екипа Вељка Беливука, званог Веља Невоља, који је 4. фебруара ухапшен због сумње да је организовао криминалну групу и починио најмање три убиства, на Јутјубу је најавила ликвидацију Горана Величковића Гоксија, вође једне навијачке фракције Партизана, и то песмом коју је пре петнаестак година написао Зоран Марјановић, коме се, подсетимо, суди за убиство супруге, певачице Јелене Марјановић, на насипу у Борчи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Застрашујући коментари

У коментарима испод песме којом навијачи прете Гоксију помиње се и извесни Вукша.

– Боље видите где вам је онај Вукша нестао. Шта би, нема Вукше – написано је испод клипа, а уследио је одговор: “Оде Вукша, оде Гокси, ето, нека попричају њих двоје.“ На питање да ли је то “сто посто сигурно“, написано је “101 посто“.

Иначе, Вукша је, како кажу упућени, заправо Вукашин Гошовић, који се води као нестао. Такође, у коментарима на поменутом Јутјуб каналу спомиње се и убиство Љубомира Марковића Киће, још једног вође Партизанових навијача, који је био у сукобу с групом Веље Невоље.

Да се Гоксију спрема убиство, могло се, како кажу упућени, наслутити још у јануару 2020, када је на једном Јутјуб каналу који подржава навијачку групу Принципи, предовђеном Беливуком, објављен низ видео-снимака у којима се исмевају вође и навијачи других група.

– На једном клипу се чује како више мушкараца пева песму “А где журиш, бато, бре?“, коју пева Инди, а коју је написао Марјановић. Међутим, они су изменили текст и певали: “А где журиш, а где журиш, Гокси, бре, а где журиш, пребисмо ти јангере“ – објашњава се и додаје да се и у коментарима испод тог видеа могло наслутити да се Гоксију “лоше пише“.

Лобања у бунару

Како је познато, полиција је током увиђаја у Ритопеку, у једном бунару, пронашла лобању за коју се сумња да припада Гоксију. Након тога, изјаву у полицији је дала Величковићева супруга, али и више навијача који су били блиски са њим.

– Наводно, Беливукова навијачка група Принципи била је у лошим односима са навијачком групом коју је предводио Гокси, а он им је био један од најомраженијих људи – каже извор упознат са случајем.

Подсетимо, клан Вељка Беливука и Марка Миљковића Марета се, осим за убиство Величковића, сумњичи и за убиство Милана Љепоје и Здравка Радојевића.

– Када је емитована ова песма, коју су многи протумачили као претњу, Гокси је био у притвору. Коментаришући песму, неки су се питали када ће изаћи, али су и поручивали његовим друговима “да ће их сачекати снимак и да спремају говор“. Гледајући из ове перспективе, могло би се закључити да му је још тада послата јасна порука. Иначе, Гокси је био познат и по надимку Јангер.

Неколико месеци касније, у марту, када је Величковић изашао из притвора, појавио се други клип на истом Јутјуб каналу.

Радио за шкаљарце?

Према незваничним информацијама, Величковић је, наводно, сарађивао са шкаљарским кланом, док су Беливук и екипа важили за сараднике кавачког клана.

– Беливукови људи су, наводно, преко Величковића покушавали да дођу до његовог шефа, зато су му и тражили шифру за апликацију Скај, јер су знали да њих двојица тако комуницирају, али им то није пошло за руком – наводи се.

– На њему се види како двојица полицајаца причају пред полицијски час, један од њих убија пролазника, и на питање колеге зашто га је убио, одговора: “Знам где живи, не би стигао до десет“ Сматра се да је ово била још једна претња којом су Принципи желели да Гоксију ставе до знања да знају где живи и да помно прате сваки његов корак – објашњено је.

Подсетимо, Величковић је нестао 3. августа, а његов нестанак је пријавила супруга. Након хапшења Вељка Беливука, Марка Миљковића и осталих чланова ове криминалне групе, откривено је да је Гокси намамљен, отет, мучен и убијен.

Шарца блатили на Инстаграму

И убиство Александра Шарца, припадника банде Пинк Пантери, који се доводио у везу са шкаљарским кланом, било је најављивано, али на Инстаграм страници која је била блиска Принципима. Његове фотографије и снимци качени су на страници Дух.гробарства, а Шарац је називан цинкарошем и друкаром, као и незаштићеним сведоком-сарадником. Шарац је ликвидиран у октобру прошле године у гаражи ТЦ “Ушће“ на Новом Београду.

– Сумња се да су га припадници клана одвезли у Беливукову штек викендицу у Ритопеку, где су га мучили пет дана. Мучили су га како би им дао шифру за свој телефон и Скај апликацију. Када су добили то што су тражили, убили су га, одсекли му главу и положили му је на леђа. Такву сцену су фотографисали и послали његовом шефу, а пре тога су његовим контактима из телефона слали поруке, представљајући се као он. На овај начин су, како се сумња, од Гоксијевих сарадника изнудили пет килограма кокаина и 30.000 евра. Међутим, убрзо су сарадници схватили да им поруке не шаље Гокси и постало им је јасно шта му се догодило – наводи се.

Извор: Курир