Србија

ВУЧИЋ ОДГОВОРИО НА ТЕПИЋКИНЕ ОПТУЖБЕ: Плашим се да ће опет да буде као са 24 стана и Јовањицом

„Имам апсолутно поверење у министра Синишу Малог, подсетићу на све лажи о њему, о 24 стана у Бугарској, политичари који су ту кампању водили су лагали, медији су лагали, уверен сам да се и овог пута не говори истина“, рекао је председник Србије Александар Вучић на питање зашто је посао обрачуна плата у јавном сектору, вредан седам милијарди динара, добила приватна фирма Игора Жежеља заједно са Телекомом и партнерима.

Вучић је поручио да ће, уколико је нешто противзаконито, први тражити смену и хапшење Синише Малог.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Плашим се да ће опет да буде као са 24 стана и Јовањицом. Ако сте за делић у праву, да је било шта противзаконито и да је непотребно, урадичемо на овакав начин, али се плашим да ћете остати неми као када питрам за Јовањицу“, додао је Вучић.

Подсетимо, потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић изјавила је да је дошла до „најновије комбинације СНС“ коју, како каже, може назвати “пљачком године“, наводећи да је власнику Курира Игору Жежељу држава дала седам милијарди динара, односно 60 милиона евра на основу новог уговора.

„Из њега јасно видите да је предмет уговора „израда имплементације и одржавање централног информационог система за обрачун зарада у јавном сектору“ односно плата. Основно питање које се намеће је коме ово треба. Зар ми нисмо обрачунавали плате пре Вучића, (директора Телекома Владимира) Лучића и Жежеља“, рекла је тепић.

„Преварио се ко мисли да ћемо се одрећи оног што је наше“

Поводом вести да је нови амерички државни секретар Ентони Блинкен разматрао заједничку политику према региону са министрима ЕУ, председник Србије је рекао да не зна садржај тих разговора, али да све што предстоји Србији није лако.

„Довољно је да прочитате честитку нама и Приштини и да разумете у каквој смо позицији. Не кривицом данашње владе и данашњег председника, наша позиција је тешка. Најкеће силе деле статове америчке администрације и ми ћемо бити под притиском. Њихово пристуство на Балкану биће доминантније, а на нама је да чувамо мир, разговарамо, да дијалог водимо под оркиљем ЕУ. Да ће нам бити лако – неће, ако они мисле да ћемо се лако одрећи нечега, мој одговор је – преварили сте се“, истако је Вучић.

Вучић је рекао да није прочитао извештај о Србији Владимира Билчика и да ће се огласити кад га буде прочитао.

„Највише ме занима Јованица. Питаћу их шта имају да замере“, рекао је.

Поновио је да је рекао истину о тучи у Лапљем селу, да је била унапред заказана.

„Не знам како су осудили једну страну, а другу не и како су уплели Српску листу и Србију да уплету и онда видите да је у томе учествовао врх албанске самопрпокламоване државе од куртија па надаље и видите с каквим неозбиљним типовима то морате да доживите. Имам проблем кад се умешају страни представници и почну нескривено да лажу и обмањују светску јавност. Зато ћемо сваком од њих, који мисле да је Србија зоб на тацни, да могу да је понижавају, да је Србија врећа за ударање, грдно су се преварили. Србија све снажније пристиже и за годину дана их је више стигла него у претходних десет“, рекао је.

Извор: Н1