Србија

ВУЧИЋ ОТКРИО: „Чим сам видео проблем, одмах сам звао, било би 1.000 мртвих више“

Фото: Јутјуб

Београд — Председник Србије Александар Вучић, обраћајући се јавности, изјавио да ће Србија бити прва по броју вакцинисаних, јер стиже још вакцина.

Вучић је рекао да је јутрос на београдски аеродром стигло 50.000 доза руске вакцине против коронавируса спутњик В, а да ће до краја фербуара стићи и још Фајзерових вакцина, али и вакцине Астразенеке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Јутрос је стигло 50.000 руских доза спутњика В, још 50.000 за 15 дана за ревакцинацију, а до краја фебруара још 88.000 Фајзер, до 20. фебруара до 150.000 Астразенека вакцина“, рекао је он.

Србија ће, како је рекао, бити прва земља по броју вакцинисаних од коронавируса.

Према његовим речима, сутра стиже још 500.000 кинеских вакцина, до краја фебруара имажемо укупно два милиона доза вакцина којима ће бити вакцинисано милион грађана.

Вучић је рекао да је важно да се грађани вакцинишу и ревакцинишу, а напоменуо је и да се његова мајка вакцинисала и да јој је одмах, сутрадан, било боље.

Рекао је и да су бројни светски лидери похвалили Србију на брзини вакцинације, а имали би много више мртвих да ове вакцине нису дошле, док су поједини лидери опозиције говорили да немамо вакцине, у моменту када их имамо највише.

Вучић каже да је одмах, када је видео ће бити проблем око набавке вакцина, успоставио контакт с руским и кинеским председником, и да је тако Србија успела да набави оволику количину вакцина, док, како истиче, из европског проглама Ковакс, Србија није добила ниједну вакцину.

„Имали бисмо 1.000 мртвих више да нисмо на други начин набавили вакцине , а имамо их највише у целој Европи“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је најважнија вест за грађане управо то како и на који начин се набављају вакцине, јер вакцина значи напредак економије и будућност. „Идемо на даљу масовну вакцинацију људи. А, тек ревакцинација гарантује да нећете имати најтеже последице“, рекао је Вучић.

Он је захвалио председнику Кине Си Ђинпингу, и председнику Русије Владимиру Путину на свој подршци и помоћи коју су пружили као пријатељи Србије. Вучић је истакао и да је поносан на све резултате које је Србија остварила у процесу вакцинације.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92