Србија

ВУЧИЋ ОТКРИО: Само ја немам антитела!

Куршмлија — Председник Србије Александар Вучић изјавио, након седнице Кризног штаба, да је потребно да погледамо шта се око нас дешава и да подржава Кризни штаб.

„Мислим да је одлука рационална, тражили су лекари строжије, посебно они који раде с пацијентима, али морамо да водимо рачуна и о ресторанима где људи раде“, рекао је Вучић и додао да мора да истакне да је сада најважнија вакцинација и ревакцинација.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је рекао, у Председништву Србије су сви вакцинисани и сада сви имају антитела. „Ја сам једини који нема антитела, и нисам примио вакцину. Сви остали јесу“, рекао је он и додао да сада имамо сигурно заштићено око 460.000 становника када је реч о коронавирусу, а треба нам најмање милион – милион и по.

„Зато треба да пожуримо с ревакцином и зато су оне важне, јер од наше способности да вакцинишемо и реваксинишемо људе зависиће када ћемо се вратити нормалом животу“, рекао је председник Србије наводећи пример Израела, који је попут Србије озбиљно кренуо и у вакцинацију и у ревакцинацију и тек након одређеног периода бројеви заражених су почели да падају.

„Погледајте Израел, расли су им бројеви док нису вакцинисали два и по милиона људи, а сад падају. Исто тако и у Великој Британији. Страшно су нам важне вакцине“, поновио је Вучић.

„Замолио бих људе да разумеју, у Србији се живи готово нормално“, истакао је и додао да, осим пар месеци забране кретања прошле године, у Србији „де факто није било локдауна“.

Вучић је најавио да ће 5. марта у Србију стићи нови контингент вакцина из Кине, наводећи да ће закључно са тим датумом, земљи бити испоручено 2,6 милиона доза. „То је по броју становника пропорционално више него било где у свету, осим Израела и Уједињених Арапских Емирата“, рекао је Вучић и указао на веома тешку ситуацију у свим земљама.

Подсетимо, данас је одржана седница Кризног штаба, после које се нико није обратио медијима. Како сазнајемо, одлучено је да угоститељски објекти раде до 14, услужне радње до 20 часова а прехрамбене као и до сада.

У 15 часова је заказана конференција за медије, на којој ће се јавности обратити чланови Кризног штаба, када ће уједно бити и представљени данашњи бројеви новозаражених.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92