Србија

ВУЧИЋ САОПШТИО: Неће бити шокирана Србија, већ Европа и свет! Показаћемо људима нешто што је језиво

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да ће грађанима „показати нешто што је благо речено језиво“.

Он је за ТВ Прва говорио о најновијим подацима у борби против мафије у Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је рекао да је отказао седницу Савета за националну безбедност јер чека додатно вештачење.

„Да нам неко не би сутра рекао да је то што смо показали грађанима Србије не може да се докаже у поступку“, рекао је он.

Како је рекао, то што је најавио да ће Србија бити шокирана је чак и благ израз. „За који дан, да ли је у питању дан или четири, није битно, али најкасније у четвртак“, рекао је он на питање када ће објавити нове информације о борби са мафијом.

„Рекао сам народ ће бити шокиран, народ неће бити шокиран, биће цела Европа и цео свет. Видећете с ким смо имали посла, то показује нашу хрброст и одговорност“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је при крају свог мандата и да је време за рекапитулацију онога што је урадио. „Ја сам претходних шест-седам месеци био готово изненађиван, можда су људи код мене приметили лошије расположење“, навео је Вучић.

Додао је да се испитује утицај страног фактора, по питању пре свега царине.

„Биће много изненађења, биће много људи који ће бити саслушавани. а Тужилаштво ће одлучити ко ће бити притваран и против кога ће бити подигнуте оптужбе“, казао је он.

Стране службе су, према његовим речима, радиле на томе да би се Србија разарала као што су то чинили 90-их.

„Важан фактор је тај да је потребно увек утицати, јер Сбија је успела да расте јер је економски стабилна, јер гради болнице…“, навео је он.

„Ја имам слике са разним људима“

Напоменуо је да је држава више помогла спортском клубу Партизан, него Црвеној звезди. „Неки су људи из руководства организовали оно ‘Вучићу педеру’, да би се то завршило причом да неко некога напада зато што навијају за неки клуб“, рекао је он.

Додао је да су показане слике његовог исна Данила са 16 година са неким људима. „Ја имам слике са разним људима, некада сам водио такав живот, па шта. Нађите моје слике па то радите“, рекао је он.

Официр МУП-а увео човека на стадион
„Све те службе виде да Србији више није тако лако отимати све што је било лако некада отимати, јер нећемо да се одрекнемо нашег идентитета. Зато је важно унети додатну стабилност. Пошто сам као председник Србије виђен као неко ко уноси стабилност, зато су водили све ове врсте кампања и кампања лажи“, рекао је он.

Он је изнео да је пре месец и по сазнао да је један официр МУП увео на стадион особу која је у камеру РТС изговорила на утакмици „Вучићу педеру“.

„Све што се чинило као случајно и спонтано, није било. Увек је једна група то радила“, рекао је он.

Како је рекао, схватио је да су људи из полиције пратили његовог сина и брата, те да су се скупљали по кафанама како би другима давали информације. „Знам ко је то радио“, казао је Вучић али је одбио да изговори имена тих људи.

„Брат и ја смо везани као сијамски близанци“

„То што ме неко прислушкује је противзаконито“, рекао је он и додао да сви знају колико је осетљив на децу и што осећа као врсту кривице, јер су они прошли кроз развод.

„Тад је Данило био у најгорим годинама, Милица је то некако снажније и другачије изгурала. зато су ишли на то. Знају колико сам ја везан за брата, иако сам ја старији две године, ми смо везани као сијамски близанци. О мени ништа нису рекли за све ове године, зато што знају да не могу да ме погоде нити имају шта да ми кажу. Ја немам 700 милиона евра“, рекао је он.

Навео је да су лажи биле приче да је његов брат власник ресторана „Франш“, умешан у гајење дроге у Јовањици, власник земље у Војводини, као и пекара.

„Наравно ниједна није тачна. Све време су то радили, чак не толико што их он занима, нити га познају, нити ишта знају о њему. Иначе мој брат је завршио државни економски факултет у Београду са просеком 9. Они то раде јер знају да то мене много погађа и то је био једини смисао“, рекао је он.

Намера је била, како каже, да њега психолошки дестабилизују.

Рекао је да не прича о виђењу, слици или дану који су неки људи провели са сумњивим особама, већ о годинама, те да ће људи бити изненађени ко је с ким био у контакту.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/Прва