Србија

ВУЛИН У ЕМИСИЈИ УЖИВО ОТКРИО: Опасност није прошла, планирано је убиство Вучића

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

За ову борбу против организованог криминала, пре свега је заслужан председник Србије Александар Вучић, напад на њега Србију би повукао у хаос и нестабилност, рекао је министар полиције Александар Вулин, гостујући на ТВ Вести код Срђана Предојевића.

Министар Вулин је говорио о томе ко је све био мета организованог криминала у Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вулин је рекао да је за ову борбу пре свега заслужан председник Србије и каже да би напад на њега Србију повукао у хаос и нестабилност.

Како каже, сазнали су да је веома могуће да Вучић може бити физички угрожен на откривању споменика Стефану Немањи.

„Веома је простран простор и лако је доћи до њега уколико неко има злу намеру“, рекао је Вулин.

Како каже, саветовао га је да те вече не излази или да се одложи манифестација.

„Свако од нас се радовао тој манифестацији али су постојале оперативне информације да му живот може бити угрожен, али он није хтео да се то одлаже. Он нас је послао да подигнемо безбедност на најивши ниво и да се надамо да ће то бити довољно“, рекао је Вулин.

Како каже, опасност када је у питању председник Вучић није прошла.

Коментаришући то како регион реагује на ову борбу, истиче да криминал не познаје границе и да они сарађују.

„Дарко Елез и Беливук и Миљковић јесу повезани случајеви, они су планирали да оснују савезништво и то би била озбиљна ствар. Морали смо прво да решимо Елеза, његов криминални клан, а затим и Беливук клан. Они нису смени да буду у исто време на истом простору“, рекао је Вулин.

Како каже, Звицер је такође озбиљан криминалац за кога се сматра да прати кретање дроге за кавачки клан.

„Све што је покренуто мора да има логичан судски завршетак. Склоњени су главни актери, али ове криминалне мреже су и даље предмет наших огледа“, рекао је Вулин.

Министар истиче да полиција прикупи оно што сматра доказима, затим то поредаје надлежном тужиоцу који одлучује да ли имамо предмет или не…

„Полиција и БИА су ту да питају, сазнају и да предложе“, каже Вулин.

Како каже, сарадња МУП-а и БИА је круцијална и даје резултате. Истиче да сви раде заједно и да су и у тренутку хапшења сви били заједно, као и да су о сваком кораку обавештавали председника Вучића.

Министар је коментарисао и покушај убиства председника Вучића у Сребреници и рекао да сматра да то што нема још увек одговора на то не би смело да прође тек тако.

Вулин је коментаришући прислушкивање председника Вучића и његове породице, рекао да су докази прикупљени и да су предати тужиоцу.

„Доказали смо да је било нелегалног прислушкивања. Предали смо све доказе, све што сматрамо доказима. А тужилац има апсолутно право да одлучи и тражи да му се евентуално нешто допуни и да се још неко саслуша“, рекао је Вулин.

Вулин каже да сваки град у Србији има право да буде безбедан и сигуран. Он истиче да организованог криминала не може бити без заштите некога ко је важан у државном апарату.

„Њих је увек било и увек ће их и бити, али је питање само на ком су месту и то ћемо истражити“, рекао је Вулин и рекао да ће свако ко има контакт са криминалцем, не пријављени контакт, бити кажњен.

Како каже, свака информација мора да буде документована, као и извор, а како каже, ако је извор заштићен, такође се зна ко може тиме да се бави и како.

Вулин је рекао да смо сада, након хапшења овог клана доста безбедији, али и истакао да је Србија статистички безбедна земља.

Истиче да смо безбеднији од већине земаља и у окружењу и у Европи.

„Статистика је једно, а осећај који човек има је нешто сасвим друго. Разбити овај криминални клан је нешто што је и у Европским размерама веома важно, али је такође важно да се боримо и са уличним криминалом, криминалом који погађа човека сваки дан“, рекао је Вулин.

Извор: Курир.рс/ТВ Вести

Ознаке