Србија

Алармантно! ДОКТОР ПРЕДРАГ КОН КАЖЕ ДА ЈЕ ЗДРАВСТВЕНИ СИСТЕМ НА ИВИЦИ ПРОПАСТИ! Ево шта следи!

Јуче су објављене нове, модификоване мере против корона вируса, за које неки кажу да су „релаксиране“ с обзиром на то да је појединим објектима омогуће поновни рад.

– Медицински део Кризног штаба је имао јасан став да треба да буде затворено све 14 дана. Међутим имамо такозвани економски диктат и то јесу чињенице које не могу да се пренебегну. За свега 2 дана стигло је 85 јасних притужби и молби за изузеће – рекао је епидемиолог Предраг Кон за „РТС“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да се економске околности не могу игнорисати.

– Када добијете информацију да је имплементација таквих мера изузетно тешка и готово немогућа за економију, или ћете прихватити тако нешто или се окренути и отићи, нема између. У таквим околностима се тражи оно што је нама епидемиолозима важно, а то су оне мере које ће спречити вирус да се преноси. Овде смо пооштрили те мере – истакао је Кон мислећи на ново правило дистанце.

Сви објекти који буду отворени морају да обезбеде поштовање мере од минимум девет квадратних метара по особи или посетиоцу. Изузетак су фитнес клубови, спа центри, теретане и слично где мора бити обезбеђено шеснаест квадратних метара по особи.

Доктор Кон је апеловао на све грађане.

– Најважније од свега је да људи знају да се на тај начин штите од тога преноса и опет бих јасно упозорио, аман људи молим вас схватите да је здравствени систем на ивици пропасти и да једино на тај начин може да се сачува ако се поштују мере – рекао је он.

Епидемиолог је истакао и да људи који се противе вакцинацији „нису у праву“, као и да је вакцина најбоље решење за даље ширење и заштиту од корона вируса.

– Економски не можемо да имамо тотални локдаун. Дакле, постојеће мере да се поштују и да се људи не активирају чим се смањи активност вируса – закључио је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс