Спорт

АЛБАНЦИ ПОБЕСНЕЛИ ЗБОГ НОВОГ НАЗИВА: Ево како су Шпанци назвали репрезентацију тзв. Косова

Фото: Pixabay.com

Званична Шпанија и даље нема намеру да ни преко средстава јавног информисања Косово назива државом, логично јер не признаје независност јужне српске покрајине, одакле опет стижу незадовољни тонови таквим понашањем.

Наиме, косовски медији су заузели критички став према националној станици „РТВЕ“ где је надолазећи меч две селекције у оквиру квалификација за СП у Катару прочитан као дуел Шпаније и репрезентације фудбалског савеза Косова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дакле, проблем за медије на Косову, и Приштину, је што Шпанци и даље игноришу Косово као државу, што не пропуштају да апострофирају у сваком помињању те фудбалске репрезентације. Дакле, ни речи о томе да играју са фудбалском репрезентацијом једне земље.

Овог пута пронашли су начин да избегну помињање државе тако што су наредног ривала назвали „селекцијом фудбалског савеза Косова“, пренео је „Телеграф“.

Подсећамо да је управо због шпанског игнорисања Косова као државе, недавно Фудбалски савез ове „државе“ протестовао код УЕФА уочи меча две селекције у Севиљи. Шпанци су најавили да неће пуштати химну ривала, нити ће истаћи остала знамења ове „државе“ када се две репрезентације буду састале.

Тај, као и овај последњи „испад“ Шпанаца, изазвали су револт на Косову чија селекција отвара квалификације код куће утакмицом са Шведском у недељу.

Три дана касније, 31. марта, репрезентација тзв. Косова гостује Шпанији.

Извор: Блиц