Србија

АЛБАНЦИ У НЕВЕРИЦИ! Из Француске најављен преокрет око Косова: Признање је било историјска грешка!

Представник Француске у Европском парламенту Тјери Маријани признао је да Запад мора да промени однос према тзв. држави Косово.

Косово је према тврдњама Француза постало амерички протекторат у ком се крше људска права према Србима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Храбра изјава члана Европског парламента је за свако дивљење и аплауз, с обзиром да га може коштати даљих ангажмана и каријере.

Оваквих примера међу западним политичарима је мало.

– Перфектно се сећам стварања Косова пре 13 година. Телевизијски канали су у то време приказивали америчке улице пуне америчких застава. Шефови побуњеника УЧК су парадирали, а знамо да је много њих учествовали у многим злочинима и најодвратнијим трговинама. За 13 година се ништа није променило. Косово је још увек један облик америчког протектората у срву Европе, Косово је још увек плен мафије и других структура које имају користи од цивилног рата. Косово наставља да трпи утицаје Албаније и Турске, на само пар сати авионом од западне Европе. Још горе, Косово наставља дискриминацију хришћана, Срба у енклавама, угрожавајући им безбедност и својину. Вековни манастири су жртве изгредника који би да поново напишу историју и негирају припадност региона Србији – рекао је Маријани.

Он тврди да Европа покушава да понизи Србију и наметне јој решење за Косово.

– Европска унија наставља да понижава Београд покушавајући на силу да му наметне независност Косова. ЕУ је годинама тражила да српско руководство седи за истим столом са Хашимом Тачијем, бившим председником кој је морао да поднесе оставку пошто је оптужен пред међународним судом. Видимо да се ништа није променило после његовог доласка. Иако владајућа коалиција напредује после последњих избора, мржња према Србима је опште присутна у редовима косовске левице. Западно бомбардовање Београда је било срамотно. заборављајући Србе са Косова, доказују своју пристрасност. настављајући своју сарадњу са Приштином, показујемо потчињеност САД-у у односима снага на Балкану. Сећам се врло добро да је проглашење Косова била једна историјска грешка. Догађаји нам показују да смо били у праву. Време је да променимо политику у односу на Косово – изјавио је Маријани.

 

 

 

 

 

 

Извор: Објектив.рс