Србија

АНА БРНАБИЋ СЕ ОГЛАСИЛА: Премијерка најавила попуштање мера

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић изјавила је да би следеће недеље могло да дође до попуштања мера у борби против сузбијања корона вируса.

– Надам се да ћемо следеће седмице моћи да попустимо мере – рекла је Брнабић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тренутно имамо 1.356.000 вакцинисаних људи против короне, од тога ревакцинисаних 913.000, саопштила је премијерка Ана Брнабић најновије податке у Скупштини Србије на седници постављања посланичких питања Влади.

– Уводимо и трећу категорију. То су имунизовани, они којима је прошло три недеље од ревакцине. Таквих је тренутбн 564.663. Свакодневно се око 10.000 људи пријави за вакцинацију преко е – управе. То је добро, али имамо и доста пунктова за вакцинисање и без пријаве – рекла је Брнабић.

– Пратимо ситуацију на свака два сата, како бисмо знали какве мере треба да буду. Постоје три ствари које имамо у виду – здравље људи, привреда и ментално стање нације. Надам се да ћемо следеће недеље моћи да попустимо мере. Чини се да бројке стагнирају. Вади нас вакцинација, да није тога имали би и преко 10.000 заражених. У овом тренутку је најважније да дамо подршку здравственим радницима и то је сада најважније. Молим вас да поштујете мере – рекла је Брнабић.

Извор: Новости