Србија

ДЕЧАК КОГА СУ СОЦИЈАЛНЕ РАДНИЦЕ ПОКУШАЛЕ ДА ОТМУ КРОЗ СУЗЕ: У страху сам да ће опет доћи, блокирао сам врата и не спавам

Фото: Фејсбук принтскрин

Дан након незапамћене драме у блачком селу Суви Дол, кад су из Центра за социјални рад у Блацу дошли да одузму Маријану (10) и Марка (13) који живе са непокретном баком Љиљаном Д. у њиховој кући још увек владају неверица и сузе, кажу да је иза њих непроспавана ноћ

Маријана и Марко, који већ дуже живе са својом непокретном баком Љиљаном, у страху су да ће им раднице Ценатра за социјални рад поново закуцати на врата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Плашим се и нисам спавао целу ноћ и блокирао сам врата да не бану, јер сваки пут када неко прође…- каже Марко кроз сузе.

Марко је задобио и повреде. Има маснице на руци, које су направиле, како каже, социјалне раднице у покушају да га извуку из куће. Због повреда које задобио потражио помоћ у прокупачкој болници и саниране су му, а заказан му је и преглед код психијатра због шока који је доживео.

Снимак драме која се догодила јуче у њиховој кући на друштвеним мрежама објавио је Дејан Милошевић. Милошевић напомиње да су деца испрепадала.

– У овој кући има услова за живот, сигурна су, имају средства за живот – напомиње Милошевић, који их је данас посетио.

Када је пре месец дана Србија сазнала за њихов случај и судбину, њихов живот се мало променио на боље. Са свих страна стизала им је помоћ и то их је мотивисало да иду даље. Бака Љиљана поднела је и захтев за старатељство над децом, те је суд сада тај који би требало да донесе одлуку коме деца припадају. До тада, по закону, они не би требало да се дирају, односно мењају дом.

Мајка им је преминула од рака

О судбини и трагедији малишана зна цела Србија, јер се ово двоје деце самое брине о баки већ скоро две године. Од како им је мајка преминула од рака у 33. години преминула, они живе сами. Петнаестак дана по њеној смрти, изгорела им је кућа, а Љиљанин син се преселио да живи у Блаце и ретко долази. Он је заправо, као отац деце и њихов старатељ. После пожара бака и деца су прешли у помоћну зграду коју имају у дворишту и захваљујући мештанима села овај простор је сређен, те сада ту живе. У међувремену Љиљана се разболела, па јој је пре пет месеци ампутирана нога. Сво троје живе од десет хиљада социјалне помоћи и деца се брину о својој баки.

Извор: Ало/Курир