Србија

ДЕДА МИЛУТИН (86) КОЈИ ЈЕ УПУЦАО ПРОВАЛНИКА ОТКРИО НОВЕ ДЕТАЉЕ НАПАДА: Пробудио ме маскирани човек са секиром

ПОЛИЦАЈАЦ у пензији Милутин Цветковић (86) из Лебана пуштен је јутрос из полиције где је задржаван 48 сати након што је упуцао лопова који му је провалио у кућу.

Милутин на периферији Лебана живи са непокретом супругом, а наводи да се лопов у његову кућу ушуњао тако што је разбио стакло на једном прозору и нечујно упао у собу где су двоје старих људи спавали.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Било је то према сведочењу Цветковића 20 минута после поноћи 13. марта.

– Ништа нисам чуо, ухватио ме је први сан, дремуцкао сам у фотељи поред моје супруге која је чврсто спавала. Пробудио ме човек са подигнутом секиром у рукама и са фантомком, стајао је тачно изнад моје главе. Одмах сам скочио са фотеље – описује Цветковић, искусни полицајац и ратник, који је за разлику од своје супруге, која се пробудила вриштећи, остао прибран.

Милутин је наставио да описује језив догађај:

– Рекао ми је: „Ти имаш паре, рекли су ми да имаш пуно пара и ако ми их одмах не предаш, оде глава и теби и твојој жени“. Био сам прибран и покушао сам да мирно разговорам са њим.

Пошто је лопов и разбојник тврдио да је новац управо у соби у којој је затекао двоје Лебанчана, старац му је рекао да не виче, јер се супруга узнемирила и да ће му дати сав новац, што је донекле умирлио провалника.

– Знате, ја се од свог пиштоља „7,65“ никада не одвајам. Док сам полако устајао из фотеље, правећи се да сам тешко непокретан, из чарапе поред глежња, извукао сам пиштољ. Пошто моје убеђивање није успело и пошто сам видео да има намеру да ме убије, пуцао сам у њега. Циљао сам ногу, тог момента он се срушио на под, а ја сам одмах позвао полицију – прича даље Милутин све време говорећи да је веома уморан од силних испитивања.

Док је чекао да дође полиција, његов задатак, како каже, био је да умири своју супругу која је све време лежећи на кревету вриштала, молила провалника и запомагала, а додатно се уплашила од пуцњаве и крви.

– Бојала сам и за свог сурпуга и за тог лудог момка, бојала сам се да ли ће преживети, пошто се савијао од болова – упада у причу старица измученог лица са оперисаном ногом.

Убрзо је дошла полиција, направљен је увиђај, а Цветковић је одведен у станицу да да изјаву.

– Мислио сам да сам га ранио у ногу, али ми је касније у полицији речено да сам га изгледа ранио мало више изнад ноге, у стомак, па је провалник који је намеравао чак и да ми одруби главу, завршио на операционом столу и према информацијама које сам добио извађен му је један бубрег – додаје Цветковић, носилац многих признања за храброст и пожртвован рад.

Кућа Цветковића, који имају две удате ћерке, налази се на периферији Лебана, али у густо насељеном крају. Комшије кажу да су за драму која се током ноћи одвијала чули тек сат времена касније кад су се у тесној улици видели начичкана возила полиције, тужилаштва и пре свега хитне помоћи, која је поред збрињавања рањеног провалника, морала да пружи помоћ и уплашеној страници.

Цветковић тврди да не познаје тог младића и да ни данас не зна о коме је реч. Каже и да је заборавио да исприча полицији да је провалник и лопов, наводно, имао два саучесника који су га чекали око куће.

Извор: ЈугМедиа