loading...
Србија

ЂИЛАС ПОРУЧИО ВУЧИЋУ: Не брини, бићеш на робији

Лидер Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас поручио је председнику Србије Александру Вучићу, одговарајући на његову изјаву да би требало да буде осуђен на “300 година робије” јер је седео у Ђиласовом друштву, да не брине, јер ће се то и десити.

“Не брини, бићеш (на робији)”, написао је Ђилас на Твитеру у недељу, уз слику на којој је транскрипт изјаве председника Србије.

Вучић је на конференцији за новинаре у суботу увече, поводом фотографије сина Данила у друштву чланова криминалне групе Вељка Беливука, иронично рекао да је то што си био са неким у друштву „страшно кривично дело“ и да би он требало да буде осуђен на 300 година робије “и то без права на жалбу” јер је седео у Ђиласовом друштву.

Странка слободе и правде позвала је председника Вучића да „прекине са медијском тортуром и да јавности Србије призна оно што зна цела Европа – да је Беливуков клан производ његовог режима, да је настао и деловао уз подршку и учешће њега лично и његовог окружења“.

ССП је навела да је Вучић „у касне вечерење сате, кршећи више закона, преко свих ТВ станица“ узнемирио народ и изношењем доказа угрозио истрагу тужилаштва против Беливукове групе.

Уместо тога, он треба да „јавности објасни како је и зашто преко ових криминалаца ставио под контролу навијачке групе, како их је користио као батину за обрачун са политичким неистомишљеницима, за терорисање грађана у изборним кампањама, али и за нападе на новинаре“, наводи у саопштењу ССП.

„Беливук и екипа нису постојали 2012. када је Вучић дошао на власт. Њима слични су били ухапшени или је за њима расписана потерница. Мутави, Невоља и екипа се појављују и расту паралелно са растом контроле коју је над свим што се у држави дешава успоставио Александар Вучић“, додаје се.

Они су од државе добили дозволу да се баве најгнуснијим криминалним пословима, као и потпуну заштиту за дела попут трговине дрогом, али у убиства која су чинили годинама, наводе из странке Драгана Ђиласа.

„Покушавајући да избегне личну одговорност Вучић и Вулин покрећу истрагу против Беливука, али само за период од 2019. године до данас! Све што су раније радили, а радили су исте ствари, им је опроштено“, додаје се у саопштењу.

Зато је оно што се данас дешава само покушај Александра Вучића да медијским спиновањем заштити себе и своје приватно окружење и да за сав криминал оптужи неколико људи чији злочини су трагична последица његове личне опсесије да у срцу Европе има неконтролисану власт, сматрају у ССП.

„Џемпер је почео да се пара и то више нико не може да заустави. Вучићев криминализовани режим је толико изнутра труо, да се сам од себе распада. Србија је због криминала и безакоња поново тема у црним хроникама страних медија и у међународној јавности, а оваква слика Србије је резултат Вучићеве деветогодишње власти“, закључује та странка.

Извор: Фонет