Србија

ЂИЛАС ЗАТРЕСАО СРБИЈУ: Доказаћу да су рачуни са Маурицијуса фалсификат, та банка не постоји, иду пријаве

Немам никакав рачун на Маурицијусу, немам никакву фирму на Маурицијусу, нема те банке у којој наводно имам милионе, рекао је председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас у емисији “Међу нама” одговарајући на оптужбе и најавио да ће поднети кривичне пријаве против оних који су фалсификовали папире у којима је то наведено и који су учествовали у кампањи против њега.

“Вечерње новости” су у данас објавиле документа за која тврде да су докази о Ђиласовим тајним рачунима у 15 држава. У питању су рачуни Дојче банке на Маурицијусу на којима лежи 5.741.000 евра фирме Асканијус, која је наводно у Ђиласовом власништву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Ништа од тога није тачно. То сам рекао и пре три дана на конференцији за штампу. У питању је документ који је фалсификат. Пола сата после те специјалне емисије о мени на ‘Пинку’ су људи на Твитеру већ нашли да банка, која је наводно дала папир да сам ја у децембру прошле године имао 5,6 милиона на рачуну, не постоји од јула 2018. године. Самим тим је свима јасно да не можете да имате рачун у банци која не постоји две и по године”, рекао је Ђилас у “Међу нама”.

Додао је да кад се појавила информација да поменута банка не постоји “онда су измислили неку нову банку и тако су наставили да се упетљавају”.

На питање да ли, како пишу “Новости”, ипак постоји други део те банке, који није угашен, одговорио је одрично.

“Не постоји друга банка, не постоји други део, не постоји ништа од свега тога. Ја ћу се сутра обратити грађанима, изнећу још много доказа. Против људи који су фалсификовали овај документ биће поднете кривичне пријаве”, изјавио је.

Рекао је да је за ово кривично дело предвиђена затворска казна од пет година.

“Једна је ствар када лажу о мени и Мариники, али овде је направљено кривично дело. Неко је узео папир, прерадио га, да би га користио у кампањи против мене. Поновићу још једном, немам никакав рачун на Маурицијусу, немам никакву фирму на Маурицијусу, нема те банке за коју су објавили”, рекао је Ђилас и додао да ће због тога неко ићи у затвор.

Навео је да ће се у наредна два дана обратити и Дојче банци, као и да ће поднети кривичне пријаве за фалсификат.

“Фирма коју су навели нема никакве везе са мном и ово што се дешава је кривично дело и они коју су у томе учествовали, почев од Вучића до наводних истраживачких новинара, мораће због тога да одговарају”, навео је.

Нагласио је да кривичне пријаве неће бити поднете против НН лица, већ одређених људи:

“Зна се ко је први најавио ту причу, зна се ко је потписао текст, зна се ко је најавио текст у ‘Новостима’. Сви ти људи су умешани и сви ће морати да одговарају.”

Додао је да ће бити веома занимљиво сутра, када докаже колико има лажи на том папиру и колико су “комплетни идиоти” они који су то фалсификовали.

Извор: ТВ Нова