Србија

ДОНЕТА ОДЛУКА: Извршитељи узимају помоћ државе због короне

На седници Извршног одбора Коморе јавних извршитеља одржаној 22. марта донета је одлука да се и ова комора пријави за помоћ од државе због целе ситуације око коронавируса.

“Одлучено је да се Комора јавних извршитеља пријави за учешће у програму директних давања из буџета Републике Србије привредним субјектима и приватном сектору у циљу ублажавања економских последица проузрокованих епидемијом болести КОВИД-19”, наводи се у записнику са Извршног одбора, а који је потписала генерална секретарка Магдалена Новаковић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Засад није познато о коликом је износу реч, односно колико новца помоћи би јавни извршитељи могли да добију због претрпљеног губитка услед целе ситуације са коронавирусом у нашој земљу.

Иначе, како је портал Нова.рс већ писао, судски извршитељи су 19. марта организовали Скупштину коморе са више од 250 чланова у хали 2а Београдског сајма, без обзира на то што су мере у циљу сузбијања коронавируса на снази.

Подсетимо, Влада Србије усвојила је на седници одржаној пре два дана сет предлога закона из области финансија, међу којима су и законска решења о новчаној помоћи грађанима за ублажавање последице пандемије Ковид-19 у износу од 60 евра, као и о додатној помоћи за привреднике и најугроженије секторе и компаније.

Извор: Нова