Србија

ДР КОН СЕ ПОНОВО ОГЛАСИО: Једино реално је ванредно стање и…

Медицински део Кризног штаба тражио је пооштравање мера, увођење ванредног стања и полицијског часа, рекао је након седнице у понедељак покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.

Епидемиолог и члан Кризног штаба др Предраг Кон изјавио је за ТВ Вестида је медицински део Кризног штаба захтевао много строже мере које су подразумевале да све буде затворено, сем прехрамбених продавница, апотека, пумпи…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Имали смо за викенд и гужве по радњама због скраћења радног времена и не мислим да ће се пуно уочити последице тих мера које су важиле за викенд – каже др Кон.

Када је реч о потпуном затварању, др Кон каже да је минимум потребно затворити све објекте (сем продавница, пумпи, апотека…) на седам дана, до 10. То би подразумевало да објекти буду затворени, али самим тим је потребно увести ванредне мере.

Није било речи о самом полицијском часу, али у случају ванредног стања може се и о томе размишљати. Важно је спречити незаштићене контакте и очигледно је да се налазимо у посебној ситуацији. Ово дуго траје и не бисмо смели а допустимо поновно враћање нон-болница на ковид систем – каже др Кон.

Лична одговорност, каже, очигледно не може да се очекује и чињеница је да је контрола открила низ илегалних скупова који омогућују даље ширење вируса.

– Једино реално је да се иде ка оштријим мерама, а оне захтевају ванредно стање.

Извор: Пинк