loading...
Србија

ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ ГОРЕ ЗБОГ ВУЧИЋА НА 13 ТЕЛЕВИЗИЈА: Сан сваког диктатора је да затвори целу нацију и…

Фото: Фејсбук принтскрин

Председник Србије Александар Вучић и министар полиције Александар Вулин приказали су синоћ на 13 телевизија фотографије злочина које је извршила криминална група Вељка Беливука, што је изазвало гнев код људи, који су на друштвеним мрежама осудили такав поступак власти.

Гнев је првенствено изазвао због објављивања фотографија са унакаженим телима, а потом и због чињенице да се конференција преносила на 13 телевизија, међу којима су и многе са националном фреквенцијом.

“Сваки диктатор сања да затвори целу нацију и да на свим ТВ каналима искаче само његова слика”, написао је један корисник Твитера, уз пирложену фотографију 13 ТВ фреквенција са сликом председника Вучића.

Чињеницу да су на телевизији у суботу увече приказане узнемирујуће фотографије тела пре убиства, одсечене главе и осталих злочина, људи су оценили као “надреалну” и “стравичну”.

Многи се питају шта у овом тренутку ради Регулаторно тело за електронске медије и да ли ће реаговати на овај случај.

Вучићев и Вулинов потез је оцењен као маркетиншки и намењен стицању рејтинга, користећи средства која не приличе државним функционерима, ни телевизијама са националном фреквенцијом.

Истраживачке новинарке су ову конференцију оцелине као бесмислену, с обзиром на то да њој није изнета ниједна битна инфорамција:

Новинарка Татјана Војтеховски написала је да је ово поступак “поремећене и потпуно неурачунљиве особе”.

Министар Вулин је неколико пута пре пуштања фотографија поновио да треба склонити децу од ТВ екрана, јер фотографије никако нису нешто што они треба да виде.

Поставља се и питање заштите идентитета која је обећана породицама жртви. Пре неколико дана породице несталих су замолиле власти да не објављују узнемирујуће фотографије, јер не желе да сведоче таквом призору. Вечерас су оне ипак објављене, са сакривеним лицима, али нека обележја на телу су могла да се виде. Међу њима је и тетоважа грба Црвене звезде, на нози једне од жртава.

Извор: Нова