Србија

ДУШИЦА ЈЕ УМРЛА ПОСЛЕ АБОРТУСА А ЊЕН МУЖ КРОЗ СУЗЕ ОТКРИВА: „Двапут ми се онесвестила у рукама, отворила очи и питала за сина“

Фото: Фејсбук принтскрин

Смрт Душице Трајковић (32) из Лесковца, мајке и супруге која је умрла два сата после абортуса, узбуркала је јавност у граду на Ветерници.

Младој жени је из здравствених разлога абортус извршила гинеколог М.В. са близу 15 година радног стажа. Како је Владимир, Душичин муж рекао „Блиц“, гинеколошкињи замера што није извршила анализе будући да је његова супруга имала дискус хернију, а да јој се две недеље пре абортуса појавио оток на једној нози.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако резултати обдукције још нису достављени ни породици ни надлежним органима, Владимир каже да је сазнао да је тромб изазвао смрт.

– Ја мислим да је због отока на нози пре абортуса требало урадити опсежне анализе па би се открио тај тромб и у тој ситуацији ми бисмо даље радили по упутствима лекара специјалисте – каже он.

Тај рутински хирушки захват трајао је између пола сата и 40 минута. Супруг прича да је Душица изашла из ординације у полусвесном стању.

– Први пут се онесвестила када је кренула до тоалета. Тада сам помислио да је омамљена од анестезије. Притрчао сам и и задржао је да не падне. Остала ми је рукама и по други пут се онесвестила. У том тренутку стигао је њен брат и екипа Хитне помоћи, које сам у оном метежу и избезумљености успео да позовем. Хитна помоћ је одмах кренула да јој пружа помоћ, али она је отворила очи тек када се чуо глас нашег синчића из дуге собе. Питала ме је да ли је то наше дете, одговорио сам потврдно, а она се окренула брату и рекла: „Чувајте ми сина“. То су биле њене последње речи – присећа се Душичин супруг.

Подсећамо, Душица је преминула 23. фебруара око 21. 50 сати, два сата после изласка из ординације. Умрла је на рукама свог супруга у породичној кући и у присуству Хитне помоћи која ју је хитно пребацила у Службу ургенте медицине при Општој болници у Лесковцу, где покушај реанимације није дао резултате.

Иза себе је поред супруга Владимира оставила трогодишњег синчића, сестру и брата.

Извор: Блиц