Србија

ХИТНО СЕ ОГЛАСИЛА ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ: Позивам све грађане да се пријаве!

Данас је у Републици Србији против коронавируса вакцинисан милионити грађанин

Прва фаза вакцинације у Србији је завршена, а вакцинисано је око 95 одсто грађана из приоритетних група који су се пријавили за имунизацију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Србија се убрзано приближава броју од 1.600.000 укупних вакцинација. Када говоримо о броју вакцинисаних људи, појединаца у Србији, важно је да напоменемо да је јутрос пређена та бројка од милион вакцинисаних особа у Републици Србији, што је заиста огроман успех. Са тих 1.600.000 вакцинација и преко милион вакцинисаних особа ми смо тиме испунили онај циљ да смо дошли до око 95 одсто вакцинисаних од укупно пријављених категорија.

– Позивам све наше грађане свих старосних доба да се пријаве за вакцинацију, јер сада крећемо у вакцинацију и осталог становништва поред приоритених категорија – рекла је Брнабић.

– Председник Вучић и Влада Републике Србије ће наставити да се боре за вакцине. Очекујемо сутра још 500.000 Синофарм вакцина, у понедељак следећи контингент Фајзерових вакцина и очекујемо да ускоро добијемо и руске вакцине, тако да ће вакцина бити довољно. Ово је прави начин да се изборимо против коронавируса, али ћу подсетити наше грађане да вакцинација није крај ове борбе, посебно када се вакцинишите први пут. Пре ревакцине људи нису заштићених, имамо пораст оболелих након прве вакцине јер се људи опусте, не носе маску, не поштују противепидемиолошке мере. Важно је да грађани задрже дисциплину и након прве вакцинације и да та дисциплина не попушта макар двадесетак дана након ревакцине – рекла је премијерка.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс