Србија

Хитно се огласио! РУСИЈА ПОБЕЂУЈЕ У ВЕЛИКОЈ БИЦИ: Лазански саопштио вести од кључне важности за Моксву

АМБАСАДОР Србије у Москви Мирослав Лазански оценио је данас да ситуација са корона вирусом у Русији полако јењава, будући да је последњих дана забележен мањи број случајева обољевања на дневном нивоу.

Како је рекао, број новозаражених је у Москви пао за око 200, док је на нивоу целе Русије такође мањи него у претходном периоду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Говорећи о вакцинацији у Русији, он каже да је ревакцинисано између 3,5 и 4 милиона грађана, али да сам процес зависи и од производње која није масовна како се очекивало.

– Вирус короне је изненадио све земље у свету, па на неки начин и Русију. Није била спремна фармацеутска индустрија да производи неколико доза милиона дневно. Русија има обавезе и према земљама некадашњег совјетског простора, према земљама које су некада биле чланице ШСР где се извозе вакцине. Велике су наруџбине, а чак имамо податке да и Кинези купују Спутњик ве – рекао је Лазански.

Лазански је додао и да су најпре вакцинисане приоритетне групе, пре свега оружане снаге.

– Ту се ради о снагама стратешке нуклеарне одбране, тихоокеанска флота, северна флота, више од 400.000 припадника оружаних снага је примило вакцину. Онда се ишло на просветне раднике, услужне делатности, људе у јавним транспортним службама – рекао је Лазански.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг