Свет

ХОРОР! Полиција убила градоначелника и два његова помоћника!

Полиција на Филипинима убила је градоначелника града Катбаогана и два његова помоћника, а у оружаном сукобу убијена су и два полицајаца.

Представник полиције је изјавио да на основу прелиминарних извештаја једино може да претпостави да је реч о грешци, преноси АП.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је навео да је полиција била у рутинској патроли када су на њих почели да пуцају помоћници градоначелника града Катбаогана, који се возио комбијем у источној провинцији Самар.

Полиција је узвратила ватру и убила градоначелника и два његова помоћника, а обезбеђење градоначелника је убило два полицајца.

Један од пријатеља убијеног градоначелника изјавио је да је он ишао на прославу рођендана свог детета и да је можда био мета напада, али је представник полиције саопштио да полиција није тражила градоначелника и да је била у рутинској патроли.

На Филипинима је у последње време убијено неколико градоначелника и покрајинских званичника који су били повезани са илегалном трговином дрогом, против чега председник Родриго Дутерте води оштру борбу.

Међутим, пријатељи убијеног градоначелника тврде да он није био умешан у илегалну трговину дрогом.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг