Србија

ХОРОР У НИШУ: Брачни пар држао као роба познатог лекара!

МУШКАРАЦ за кога се сумња да је жртва трговине људима, због чега је ухапшен брачни пар Н.Н. и Д.П. из Ниша је познати лекар Ј.Г.

Како је саопштило Више јавно тужилаштво, против њих је донета наредба о спровођењу истраге због основа сумње да су извршили ово кривично дело као саизвршиоци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Како је навело тужилаштво, њих двоје су од марта 2019. до марта ове године, применом силе и претње држали лекара у циљу експлоатације његовог рада и успостављања ропског односа, тако што су га приморали да напусти породичну кућу и живи на улици, ограничавали му слободу кретања и комуницирања са другим људима, одузимали пензију и друга примања и приморавали да позајмљује новац како би им га давао – навело је тужилаштво.

Међутим, Нишлије које добро познају лекара кажу да је Ј.Г у потчињеном положају у односу на Н.Н. био и дуже време од оног за које се терети.

– То траје годинама, они су јако добри пријатељи, врло често су били заједно и увек је изгледало да Н.Н. у односу на лекара има наредбодавни став. Не знамо због чега би овај човек, који је изузетан лекар специјалиста, који је обављао руководеће послове у нишког Клиничком центру, дозвољавао да се тај мушкарац према њему тако понаша.

Он је био угледан човек, са породицом и потпуно је необјашњиво како се нашао у таквом положају – наводе извори упознати са овим случајем.

Како се сазнаје, полиција се заинтересовала за овај случај на основу сазнања да је Ј.Г. у све тежем положају, те да је изгледа жртва пријатеља.

– Оштећени је толико био емотивно и психички повређен, да се чак све време након што је ослобођен питао шта ће бити са његовим мучитељем. Изгледало је да више брине за њега него за себе – кажу наши извори.

– Тужилаштво је саопштило да је Виши суд на њихов предлог осумњиченима одредио притвор до 30 дана ради спречавања утицаја на сведоке, чињенице да је за наведено дело прописана казна затвора преко десет година а чије извршење доводи до узнемирења јавности.

 

 

 

 

 

 

Извор: Телеграф.рс