Србија

ИМАЈУ ДОКАЗЕ! Откривено ко стоји иза прислушкивања председника Србије

Председник Александар Вучић и чланови његове породице прислушкивани су 1.572 пута, илегално и без правног основа, саопштио је вечерас министар унутрашњиих послова Александар Вулин.

„Дошли смо до неспорних доказа да је према председнику и његовој породици било 1.572 телефонских контаката. Сви контакти су бележени као илегални и као такви били евидентирани без правног основа, полицијског резона, транскрипт разговора био скидан “на бело“ и ношени поједним високим функционерима у МУП-у“, рекао је Вулин.

Осим кршења људских права, председника Вучића и чланова његове породице, Андреја, Анђелка и Данила грубо је прекршен систем, казао је Вулин.

Реч је о систему који треба да штити грађане, а не да их на било који начин доводи у позицију да се њихова приватна комуникација у којима није било инскриминишућих разговора, комуникација неовлашћено користи и ставља на увид.

„МУП завршио свој посао, извесни број припадника стављен на полигараф и сви су пали на питања који се односе на нелегално прислушкивање председинка“, рекао је Вулин.

Очекује се, додао је да Тужилаштво формулише квалификацију дела и да се заврши пред правосудним органима.

“ Ово што се десило не сме више никада никкоме да се деси у Србији“, поручио је Вулин.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/ Танјуг