Регион Србија

Изненадио све! ДРАШКО СТАНИВУКОВИЋ КОМЕНТАРИСАО ВУЧИЋА: Откривено је шта заиста мисли о председнику Србије!

Док процес набавке вакцина и имунизације против Ковида-19 у земљама Европске уније иде далеко спорије и компликованије од очекиваног, Србија је у пуном замаху.

У Европској унији су одобрене три вакцине – компанија Фајзер, Модерна и АстраЗенека, а Србија нуди Фајзер, АстраЗенеку, али и руску Спутњик и кинеску Синофарм вакцину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Србија је Босни и Херцеговини донирала контигент АстраЗенека вакцина, а председник Србије Александар Вучић поручио је да је на властима БиХ да одлуче како ће их користити.

Вучић је онима који имају примедбе на вакцине, рекао да Србија сада има четири вакцине и да БиХ може да тражи коју хоће, а да ће Србија ускоро набавити и вакцину произвођача „Модерна“.

Управо овим поводом, огласио се и Драшко Станивуковић који упутио комплименте председнику Србије, Александру Вучићу.

– Велико браво за председника Србије за све што је учинио кроз организацију целог процеса вакцинације, а поготово што је омогућио да и грађани Републике Српске и Федерације БиХ, равноправно, могу учествовати у томе. Показали сте колико тога је могуће уколико је систем добро организован. Ово је за нас важна порука која додатно наглашава колико сваким даном треба да јачамо и негујемо односе са братском нам Србијом, навео је Драшко на Твитеру.

Подсећамо, Александар Вучић је уручио 2. марта Сарајеву 10.000 АстраЗенека вакцина против КОВИД-19 за Федерацију БиХ, један од два ентитета у Босни и Херцеговини.

На другој страни други ентитет Република Српска је до сада набавио 22.000 руских Спутник В вакцина, од тога 2.000 донација Србије.

Након, овог твита, уследили су многобројни коментари, а ретко ко је остао без става.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс