Србија

Изненадио све! ШОКАНТНО НОВАКОВО ПРИЗНАЊЕ: Био сам сломљен, пао сам на под Вајдине собе и плакао као никада пре!

НОВАК Ђоковић није увек у стању да задржи емоције, као што се то чини на тениским теренима.

Уосталом, оно што је открио током разговора са Шервином Жафаријеом, бившим брокером сведочи и о томе да и те како „има душу“ и да му неке ствари у тенису нису падале лако.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Проговорио је о једном од, за њега, најтежих пораза у каријери – од кога је протекло 11 година.

У питању је меч са Јиргеном Мелцером у четвртфиналу Ролан Гароса 2010, када је Ноле повео са са 6:3, 6:2, а онда је Аустријанац три наредна сета добио са 6:2, 7:6(3), 6:4.

– Имао сам многе изазове током каријере. Један од њих је то четвртфинале које сам изгубио на једном од највећих турнира, на Ролан Гаросу. Имао сам осећај као да ми се и свет и снови распадају, да нисам довољно добар да постигнем оно што желим – почео је Ноле своју испосвест.

Потом је додао:

– Тада сам буквано ридао у соби свог тренера (Марјана Вајде) и физиотерапеута (Миљана Амановића). Осећао сам се јако лоше у том периоду… Као да сам ударио у зид и као да не могу даље. Они су ме пустили да се исплачем, да избацим све емоције из себе. Захвалан сам им на томе јер је то био преломни тренутак. Сви кажу да је тренер тај који би требало да подигне тенисера када му је тешко, он је тај који треба играча да натера да буде јак, али за мене је ипак најбољи тренер онај који је ту за вас као човек. Као пријатељ, раме за плакање, онај који вас разуме и подржава чак и онда када желите да ‘исплачете душу’ – открио је Новак Ђоковић.

Недуго затим је Мелцер изгубио у три сета од Надала, који је потом у финалу, такође глатко, савладао и Робина Содерлинга.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс