Србија

ЈАВИЛЕ СЕ НОВЕ ЖРТВЕ БРАНИСЛАВА ЛЕЧИЋА: Шчепао ме је и почео да ДАХЋЕ!

Фото: Јутјуб

Глумица Данијела Штајнфелд оптужила је глумца Бранислава Лечића за силовање. Данијела, која је пре неколико месеци уздрмала јавност причом о „моћнику из филмске индустрије“ који ју је напаствовао, у изјави Тужилаштву рекла је да је у питању био Лечић.

Лечић се кратко огласио и најпре рекао да не би коментарисао осетљиво питање, потом да су оптужбе за силовање гнусна лаж, али приче о његовом непримереном понашању колају већ неко време.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Девојка која је имала непријатно искуство с глумцем на снимању студентског филма, док је још студирала, сада се јавила редакцији „Монда“.

„Имала сам 20 година, и он је учествовао у снимању студентског филма моје класе. Снимање је трајало целе ноћи, и око шест, пола седам ујутру, колегиница и ја смо га отпратиле до таксија, то је уобичајена процедура. Док је она била окренута, плаћала је возачу, он ме је шчепао, олизао ми лево ухо, почео да дахће, а затим ме пустио и ушао у возило као да се ништа није догодило“, рекла је девојка чији је идентитет познат редакцији.

Она додаје да зна још случајева колегиница које су с глумцем имале сличне ситуације, а Лечић се непримерено понашао и према нашим колегиницама новинаркама. Једна од њих, која је такође желела да остане анонимна, рекла је да ју је Лечић додиривао по грудима док је од њега узимала изјаву.

„Уредник ме је послао на догађај у једном београдском позоришту, усред дана. Догађају је присуствовало више глумаца и колега новинара, и била је прилична гужва. Потрајало је док смо од свих учесника узели појединачне изјаве. Приметила сам да Лечић у том тренутку не разговара ни са ким од колега, па сам га питала можемо ли да поразговарамо о пројекту. Био је љубазан, превише љубазан. Додиривао ме је по рамену и руци све време, а када смо завршили и угасила сам диктафон, прешао ми је руком преко груди, покушао је да то изгледа као да је било случајно. Али то није био брз, овлаш покрет. Шокирано сам га погледала, потпуно сам променила израз лица, он је деловао мало пољуљано, брзо се као захвалио и нестао у гужви. Касније су ми и друге колегинице рекле да су с њим имале чудна искуства“, рекла је она.

Подсетимо, Лечић се огласио поводом оптужби која је изнела Данијела Штајнфелд и негирао да ју је силовао:

„Апсолутно поштујем закон и правне институције ове државе, и спреман сам да у било ком тренутку да одговарам у Тужилаштву на овакву оптужбу. У питању је најгнуснија лаж која ме дискредитује.“

Извор: Курир.рс/Мондо

Ознаке