Србија

ЈЕЗИВЕ ТВРДЊЕ: „Хоће да елиминишу Вучића, безбедност председника је угрожена“

Постоје оперативна сазнања да су припданици организоване криминалне групе Вељка Беливука имали своје мете у полицији за које су сматрали да су им непријатељи.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин је истакао да има разлога за забринутост и за повећану будност када је у питању безбедност председника Србије Александра Вучића

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Неспорно је да је Вучић та стожерна тачка која гарантује политичку стабилност у Србији. Од његовог свакодневног рада до резултата на изборима. Он је тај који окупља српску политичку сцену и уз кога је апсолутна већина нашег народа и то је оно што гарантује политилчку стабилност. Политичка стабилност гарантује економску стабилност и могућност да наша држава јача и опрема и да буде гарант безбедности за све Србе где год живе – навео је Вулин за Пинк.

Потребно је само елиминисати Вучића и онда губимо политичку стабилност. Заиста постоји разлог за забринутост!

Вулин је за Пинк говорећи о натписима у појединим медијима навео да се стално призива Вучићева смрт, али да је најгоре што се ствара атмосфера да је то могуће и дозвољено, да то треба да се уради.

– Имали смо прилику да видимо онај ужас, масакриране људе. Морали смо да прикажемо и да би се лакше идентификовали и да би цела Србија видела да какви су сви ови који покушавају да релативизују злочине лажови. А када покажете, онда вас нападају зашто сте показали, а да нисте рекли би да се није ни десило. Србија је морала да види тај ужас. Док се то емитовало на твитеру су разних Ђиласови плаћеници и плаћенице који објашњавали да ништа није, како је то међупартијски обрачун… – навео је Вулин.

Осврнувши се на хапшење Дарка Елеза, министар је навео да није реч о особи која се у Босни и Херцеговини тражи због пљачке, већ због неколико убистава.

– Постоје индиције да је и он имао своје људе у полицији и да су неки људи са њим комуницирали на врло присној основи и да су га на неки начин штитили. Тога више нема – истакао је Вулин.

Подсетио да постоје оперативна сазнања да су припданици организоване криминалне групе Вељка Беливука имали своје мете у полицији за које су сматрали да су им непријатељи.

– Имали су људе којима су могли да се обрате, које би позвали да им се врати блиндирано возило када је одузетио, да окрену главу када се нађе оружје код њих, када неко буде ухапшен да буде пуштен или смештен тамо где му је згодније, да се шетају ако да нема потренице. Неки од тих људи се већ налазе у затвору – рекао је Вулин.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс