Русија Свет

Језиво упозорење! Американци прете: ЗАРАТИЋЕМО СА РУСИМА НА БАЛКАНУ!

Фото: Јутјуб

НАТО генерал Филип Бридлав, иначе близак пријатељ новог америчког министра одбране Лојда Остина, најављује нове сукобе у нашем региону.

Бивши командант Алијансе поручује да ће шеф Беле куће Џозеф Бајден вратити вођство Америке на Балкан и да ће потпуно потиснути Русију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Година 2021. ће бити година растућих сукоба између Запада и Русије за будућност западног Балкана. Нови председник ће вратити Америку у Европу да би тамо поново била део вођства након 12 година америчког повлачења с континента – рекао је Бридлав на видео-конференцији коју су организовали Хрвати.

Страхове Загреба због јачања српске војске амерички генерал је оценио као оправдане, додајући да и он Србију види као проблем.

– Москва ће наставити да се жестоко противи напретку БиХ према Европској унији, а Србија ће спроводити свој такозвани пројекат „велике Србије“ по питању Косова, Црне Горе и БиХ – навео је НАТО генерал.

Говорећи о прошлогодишњој посети Сергеја Лаврова Србији и Републици Српској, Бридлав је рекао да је то део плана Москве да спроводи политику разједини, па владај. Истакао је да ће доласком Бајдена на власт то бити заустављено:

– Мислим да ћете видети примерену врсту пажње САД.

Дејан Милетић, председник Центра за проучавање глобализације, каже да је ово само још једна лажна кампања којом се упире прст у Србију.

– Србија као неутрална земља је конструктивни партнер свима, па и НАТО, Србија жели да сачува своје националне интересе и свој народ, који је у континуитету четврт века угрожен у региону, и то само зато што су Срби – истиче Милетић.

Истиче да је постала пракса да пензионисани генерали популизују себе нападима на Србију.

– Бридлав је део структура које би да врате регион у деведесете тако што би оптуживале Србију и покушавале да је увуку у неку хладноратовску конфронтацију – оцењује Милетић и додаје да су све активности наше државе усмерене ка заштити од претњи и атака на суверенитет земље.

 

Извор: Српски Телеграф