Русија

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ! Храна која долази из ових земаља може бити опаснија од атомске бомбе!

Председник Руске Федерације Владимир Путин пре неколико година је одговарајући на питање о ГМО изјавио: „Без етичке одговорности, ГМО може бити опаснији од атомске бомбе“, изјавио је аграрни економиста Миладин Шеварлић, некадашњи народни посланик гостујући у емисији Реч продукције Хелмкаст.

Говорећи о ГМО, он је открио у којим земљама се она највише гаји, и који су то производи. Према његовим речима то су углавном: САД, Канада, Бразил и Аргентина, а у Европи Шпанија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Занимљиво је да се сада у САД смањују површине под ГМО јер је све већи отпор фармера – навео је Шеварлић.

Он је рекао да је синтетичко говеђе месо, за чије се увођење залаже Бил Гејтс, када су га пробали, било „тако гњецаво и неприхватљивог укуса, да се одустало од тога“.

– Имате драстичније предлоге. Један професор универзитета из Норвешке је предложио да се мртваци не сахрањују већ да се откоштавају и користе у исхрани људи – шокирао је Шеварлић.

Он је указао да стране фирме добијају на поклон најквалитетније пољопривредно земљиште на ком организују индустријску производњу.

– Војводина је унакажена тим леопардовим туфнама за индустријска постројења. Да ли неко од њих плаћа накнаду за промену накнаде пољопривредног земљиште у непољопривредне сврхе? Не. А шта добијамо? Запошљавају радну снагу за цену мању од минималне цене рада. Или мања од потрошачке корпе. А минимална потрошачка корпа је заправо робовска егзистенција – истакао је Шеварлић.

Он је оптужио актуелну власт да је „опљачкала најсиромашније слојеве становништва“, а то су како је рекао, пензионери и пољопривредници.
Према његовим речома, направили смо катастрофалну грешку са приватизацијом, за разлику од Словеније.

Словенија није кренула у приватизацију док није потпуно решила реституцију. Ми још увек немамо решену реституцију и ми смо приватизацијом опљачкали све наследнике који нису добили накнаду у натури – казао је он.

Шеварлић се негативно изразио и о најави истополних заједнице.

– Зашто они своје међусобне односе не регулишу код нотара? А не, они хоће прво истополне заједнице, па онда усвајање деце, па две тате, или две маме, и тако даље. Можда би било боље да препишемо закон из Русије – поручио је Шеварлић.

 

 

 

 

 

 

Извор: helmcast