Србија

КО ЈЕ ГОРАН ПАПИЋ? Стефановићев кум пребијао људе и напредовао без школе

Горан Папић, који је данас приведен је бивши заменик начелника СБПОК-а и породични кум бившег министра полиције Небојше Стефановића, а поднео је оставку у МУП, само неколико дана након што је на чело тог ресора дошао Александар Вулин. Папић је иначе у јавности познат као полицијски функционер који је без дана полицијске школе вртоглаво напредовао у МУП у време Стефановићеве владавине, а медији су о њему извештавали и због бруталног пребијања Дејана Пејовића, власника ресторана „Јахорина“.

Пребијање се догодило 22. октобра 2019. године у Заплањској улици у насељу Браће Јерковић, а саучесник му је био колега Томислав Антонијевић, шеф Одељења за сузбијање кријумчарења наркотика. Претучен је због тога што је отворио локал у близини ресторана Милорада Папића, иначе Горановог оца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пејовић је, како се наводи, тог 22. октобра петнаест минута брутално малтретиран пред супругом која је вириштала и преклињала их да прекину. А онда је дошла полиција која је привела Пејовића и задржала га у притвору не дајући му ни потребну медицинску негу, уз константне покушаје да са њим постигну договор да се случај заташка. Осим тога Папићеве колеге упале су на Пејовићев приватни посед, претиле његовој супрузи, одузеле и уништиле снимке са камера о чему постоје докази и извештај овлашћеног сервиса.

МУП тада није подигао кривичну пријаву против њих двојице иако су злоупотребили свој службени положај.

За Папића се такође наводи да је купио факултетску диплому у Прибоју, да је од позиције у кабинету министра за мање од четири године напредовао до места заменика начелника СБПОК-а. Такође је наведено и да је Горан Папић власник стана у Прешевској 40 на Звездари од 160 квадрата у вредности од 200.000 евра, а да порекло те његове имовине никада није доказано.

Иначе, име Горана Папића у врх медијске пажње доспело је и када је ухапшен брат кошаркашица Милице и Ане Дабовић, Милан. Папић је руководио акцијом хапшења.

Такође га везују за никада разјашњене афере незаконитог прислушкивања иза којих је стајала Дијана Хркаловић, бивши државни секретар МУП-а.

“Бежанија” Папића из МУП-а је само још један показатељ рата између кланова Стефановића и Вучића који је ескалирао доласком Александра Вулина на место Министра унутрашњих послова.

Извор: Нова