Србија

КО МУ ЈЕ ТО ОМОГУЋИО? Веља Невоља имао ИСТА КОЛА И ТАБЛИЦЕ КАО ДИРЕКТОР ПОЛИЦИЈЕ РЕБИЋ

Вељко Беливук (36) звани Веља Невоља успевао је да избегне заустављање полиције, јер је у свом возном парку имао два “аудија” потпуно иста као директор полиције Владимир Ребић. Он је отишао толико далеко да је направио и регистарске таблице идентичне онима које су додељене директору полиције.

Према информацијама које поседујемо, Веља Невоља вешто је избегавао заустављање саобраћајне полиције, али и радаре који су били на путу, тако што је за своје криминалне радње набавио два „аудија“, истог модела и боје као што има директор полиције Владимир Ребић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Он је чак набавио и таблице које директор полиције има које је ставио на возила, тако да га нико није заустављао мислећи да је у питању службени аутомобил. Таблице које се додељују запосленима у полицији који су на вишим функцијама бришу се из система, а када би возило прошло улицом оно се не би заустављало, јер се на основу регистарских таблица види да је у аутомобилу неко ко је на високој функцији у полицији. То је знао и Беливук, те је разрадио план како да неометано врши кривична дела и обилази локације без да ико посумња да је он био тамо – каже извор “Блица” упознат са истрагом.

Ова два аутомобила заплењена су у акцији полиције приликом хапшења Беливука и чланова његове групе. Поред њих, како сазнајемо одузето је на десетине других возила која су послата на вештачење.

– Кола су узимана од свих осумњичених, али и од њихових жена, али и других чланова породице. Сумња се да су многа од тих возила користили за ликвидације и отмице. Вештачења би требало да укажу да ли у колима има ДНК или било који други траг особа које су нестале, а за које се сумња да су убијени од стране Беливука – каже наш саговорник.

Беливук је ухапшен 4. фебруара у великој тајној полицијској акцији заједно са још 23 припадника његове криминалне групе која је годинама сејала страх, пре свега у Београду. Од тада полиција неуморно трага за доказима који ће помоћи да се Веља Невоља и његови сарадници осуде на затворске казне. Они су за сада осумњичени за најтежа кривична дела – убиства, мучења, отмице, али је добро познато и да су се бавили трговином наркотика за црногорски кавачки клан, али и рекетирањем по Београду, Панчеву, Нишу…

Велики трагови крви, као и остаци средстава за дезинфекцију којима је та крв уклањана пронађени су на неколико локација које је користила ова криминална група. Највише трагова који указују на мучења, а како се сумња и убиства, пронађено је у кући страве, опасане високом бетонском оградом, у Ритопеку. У овој кући на земљи су пронађени и трагови спаљивања… Трагови крви, међутим, према незваничним информацијама откривени су и у другим викендицама које је Веља Невоља користио. На појединим локацијама пронађено је оружје, снајпери, али и огромне количине новца.

У једном од Беливукових тајних сефова, који је пронађен у викендици у Врчину, пронађен је и свежањ од двадесетак кључева за које полиција покушава да утврди која врата отварају и шта се иза њих крије! Јасно је да су ови кључеви за Беливука важни с обзиром да их је скривао у сефу крај неколико десетина хиљада евра зарађених, највероватније, трговином наркотика.

Заплењен и Растин ауто

На Макиш, испред просторија УКП и СБПОК, током привођења чланова Беливукове криминалне групе осумњичене за најтежа кривична дела, довезен и луксузни мерцедес репера Стефана Ђурића Расте који је прошлог месеца изашао из затвора. Како смо писали, припадници Беливукове криминалне групе су последњих месеци радили као Растино обезбеђење, а бринули су о њему и док је био у затвору због поседовања веће количине марихуане.

Сутра им истиче притвор

Вељку Беливуку као и припадницима његове групе који су ухапшени четвртог фебруара, сутра истиче притвор од 30 дана који им је одредио Виши суд у Београду. Овај суд, сутра ће разматрати да ли постоје услови да им се задржавање продужи за још 30 дана.

Извор: Блиц