Србија

КОКЕЗА ПЛАЧЕ ПО ЦЕО ДАН! ХТЕО ДА ПОБЕГНЕ ИЗ СРБИЈЕ: СТЕЖЕ СЕ ОБРУЧ око председника ФСС након хапшења фотељаша са Царине!

Фото: Јутјуб

Привођењима некадашњих челних људи Управе царина стеже се обруч око председника ФСС, који је, како се сумња, учествовао у бројним малверзацијама у овом предузећу. Због тога је у великој паници

Обруч око председника Фудбалског савеза Србије Славише Кокезе све јаче се стеже, због чега је он у невиђеној паници, сазнаје Курир. Наши извори откривају да Кокеза данима плаче јер није очекивао да ће његова царинска шема кријумчарења бити раскринкана до краја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Не зна шта га је снашло

– Он сад личи на човека који не зна шта га је снашло. Буквално сваки дан проводи затворен у кући и плаче по цео дан. Како се поверио пријатељу, није ни претпоставио да ће истрага овом брзином доћи до њега и његових људи. Тако избезумљен, чак је и помињао бежање из земље. Распитивао се како би то могао да организује, свестан да је питање тренутка када ће све изаћи на видело – прича наш извор.

Иначе, у интензивној истрази која је усмерена на пљачку епских размера у српској царини један за другим падају сви за које се сумња да су били део шеме за кријумчарење. Након доскорашњег директора Управе царина Милоша Томића, јуче је на саслушање доведен и његов сарадник Немања Мањак.

Клупко се очигледно одмотава и требало би да доведе до расветљавања једне од највећих пљачки иза које, како се сумња, стоји спрега корумпираних службеника, државних функционера и криминалног клана Вељка Беливука.

Ко командује?

Бивши шеф београдске полиције Марко Ницовић каже за Курир да Кокеза има разлога за бригу јер би истрага могла да дође и до кокаинске и хероинске мафије.

– Ако вам је царина тако шупља, поставља се питање шта је кроз њу све несметано пролазило. Цигарете и друга роба су мала маца у односу на оно што је главни бизнис, а то је кријумчарење наркотика. Оно што знамо је да су навијачи војска и логистика за растурање дроге, а ко командује војском? Имате првог човека ФСС и његове људе који су врх те пирамиде. Сигурно је Кокеза морао да има логистику и у полицији – упозорава Ницовић.

Подсетимо, истрага је дошла до сазнања да је иза проневера стајало руководство Царине у спрези с појединим државним функционерима и кланом Вељка Беливука – Веље Невоље, који је недавно ухапшен.

Улазила „невидљива“ роба

На цигаретама зарадили 640 милиона евра

Кокеза и Беливук су, како се сумња, имали практично паралелну царину кроз коју је у Србију улазила огромна количина робе, потпуно ван званичне контроле. Претпоставља се да је ова роба вредна на милионе евра. Само од кријумчарених цигарета процењује се да је група остварила профит од око 640 милиона евра. У Србију су, уз „благослов“ тадашњег директора Управе царина Милоша Томића, као и тадашњег шефа београдске царинарнице Жељка Поповића, улазили камиони и камиони робе за коју нико није знао шта је.

Извор: Курир.рс