Србија

КОВИД ПАСОШИ У ПОНУДИ ОД АПРИЛА: Сви који испуњавају услове добијаће ЗЕЛЕНУ ОЗНАКУ! Ево шта треба да знате!

Фото: Pixabay.com

Ер Србија, у сарадњи са Међународном асоцијацијом за ваздушни саобраћај (IATA), почетком априла почиње са тестирањем IATA дигиталног пасоша (“IATA Travel Pass”), мобилне апликације која помаже путницима да лако и безбедно организују путовање у складу са захтевима држава који се тичу тестирања на КОВИД-19 или вакцинације.

На овај начин, српска национална авио-компанија ће бити једна од првих авио-компанија у Европи која ће постати део глобалне иницијативе, чији је циљ поновно отварање граница без карантина, као и гаранција безбедности путовања и опоравак туризма и авио-индустрије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Прва фаза тестирања апликације ће се одвијати на летовима Ер Србије између Београда и Цириха, трајаће неколико недеља, а путници ће бити позвани да учествују.

„Поносни смо што ћемо међу првима у свету тестирати дигитални пасош. Још једном смо потврдили нашу посвећеност заштити безбедности, здравља и добробити путника, као и креирању интегрисаног и беспрекорног корисничког искуства. Ово иновативно решење IATA је изванредна иницијатива, која ће пружити путницима сигурност да испуњавају све потребне услове за улазак у различите земље широм света. Дугујемо велику захвалност Институту за вирусологију, вакцине и серуме ‘Торлак’ из Београда. Они ће бити директно повезани са IATA и без њихове подршке и сарадње овај пилот-пројекат не би био могућ“, изјавио је Данкан Нејсмит, генерални директор Ер Србије, а преноси РТВ.

“IATA Travel Pass”” ће омогућавати путницима да складиште и управљају подацима у вези са резултатима теста на КОВИД-19 на својим телефонима, као и да на безбедан и сигуран начин деле свој верификовани статус са авио-компанијом пре доласка на аеродром.IATA дигитални пасош ће такође пружати ажурне информације о здравственим прописима у вези са корона вирусом, помажући путницима да провере да ли испуњавају најновије услове уласка у земљу одредишта.

„Поносни смо што радимо са Ер Србијом на томе да ““IATA Travel Pass”” учинимо доступним у Европи. Ово је први корак ка томе да европска и међународна путовања током пандемије буду што угоднија, пружајући људима сигурност да испуњавају све захтеве влада за улазак у државе, а која се тичу вируса КОВИД-19. Како се границе буду отварале, ““IATA Travel Pass”” ће бити додатно унапређен са више могућности да испуни све захтеве влада за потврдом тестирања или статуса вакцинације, а путници Ер Србије ће међу првима имати на располагању ове услуге“, изјавио је регионални потпредседник IATA-е за Европу Рафаел Шварцман.

Путници Ер Србије ће бити у прилици да лако и једноставно креирају свој дигитални пасош. Након тестирања и/или вакцинације, референтне лабораторије ће на безбедан начин слати заштићене податке у апликацију појединца. ““IATA Travel Pass”” ће затим упоредити неопходне услове за путовање са унетим подацима путника и сви који испуњавају услове за жељену дестинацију добиће зелену ознаку за путовање.

Апликација као сигурно место за дигитално складиштење здравствених података, не само да ће убрзати процес пријаве путника на летове, већ́ ће отворити потенцијал за бесконтактна путовања у будућности.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Еспресо / Мондо