Србија

Лечић недељама знао да ће га глумица оптужити за силовање, ЕВО КАКО ЋЕ СЕ БРАНИТИ

Глумац Бранислав Лечић (65) је пре неколико недеља сазнао да ће га колегиница Данијела Штајнфелд (37) јавно или у Тужилаштву оптужити за силовање и о томе се поверио најближим сарадницима. Том приликом им је рекао да ће тражити да буде испитан на полиграфу, сазнаје незванично „Блиц“.

Према информацијама „Блица“, већ неколико недеља поједини угледни медији из иностранства раде на објављивању приче на основу података које им је Штајнфелд доставила. Један од тих медија је позвао Лечића због коментара, па је он тако сазнао да је питање дана када ће прича осванути у јавности. Одлучио је да позове најближе сараднике и да им исприча шта ће се догодити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како сазнаје „Блиц“, на том састанку је Лечић практично објаснио основне црте своје одбране.

– Окупио нас некоико и рекао да ће га једна глумица оптужити за силовање, али да је то намештаљка, да је по среди њена уцена и да она жели да јој он плати – открива један од саговорника “Блица”.

На опаску свог сарадника да ако је наводне уцене било, онда то треба и да пријави надлежним органима, Лечић је поменуо да постоји спорни снимак. Медији су претходно пренели да је Штајнфелд тајно снимила разговор са човеком којег оптужује за силовање и да би то могао да буде кључни доказ ако буде било суђења.

Наиме, у трејлеру филма „Зацели ме“ на неколико секунди се појављује Данијела Штајнфелд док се неком поверава преко лаптопа у видео-позиву. Она пита непознатог мушкарца да ли се сећа да је она плакала и да није желела да остане насамо с њим, да се осећа угрожено, да је говорила „не“…

Непознати мушкарац је одговорио овако:

– Могу да разумем, али то је велика грешка! Моје исказивање нежности није израз непоштовања, то је твоје достигнуће! То је за част, а не за осећај угрожености. Искрено ти говорим. Као да бих ставио к***ц у неку коју не поштујем?! Да понижавам, да потцењујем?! Напротив, то радим са особом која заслужује моју наклоност! Имаш ли ти појма ко сам ја?!

Према информацијама „Блица“, Лечић је за спорни снимак рекао да се радило о „проби неког комада“ и да је он „само глумио“, а да је Данијела Штајнфелд наводно „искористила и злоупотребила“ тај део.

– Тада је рекао да ће, уколико прича и снимак буду обелодањени, тражити да буде испитан на полиграфу – открива саговорник „Блица“.

Извор: Блиц