Србија

ЛЕЧИЋ ЗАТРЕСАО СРБИЈУ ВИДЕО ОБРАЋАЊЕМ ДАНИЈЕЛИ: Реци истину, пусти цео снимак!

„Моја душа је силована, ја сам већ осуђен од стране медија“

Глумац и политичар Бранислав Лечић у видео обраћању рекао је да је добио позив од Вишег јавног тужилаштва у Београду да у петак да исказ поводом оптужби Данијеле Штајнфелд да ју је силовао.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Добио сам позив за тужилаштво, то ће бити у петак. Рекао сам да ћу се медијима обратити тек када добијем позив… Вероватно бих сачекао тај дан да нисам осетио и приметио да сам у медијима већ осуђен. Да сви почињу да мисле да сам ја силоватељ, монструм… Да сам неко ко се у ствари на један начин преставља, а суштина његовог бића је нешто друго јер, ето, способан је за такав чин који се зове силовање жене. Можда ће сутра то бити и неки мушкарац, можда ће се сутра десити да сам силовао и децу… – прича глумац.

Лечић је рекао да су га ове оптужбе јако погодиле. Како њега, тако и његове најближе.

– Ова оптужба ме је дубоко погодила. Не само мене, него и моје пријатеље и породицу, моју децу… Ово је погодило суштину мога бића, што значи да се доводи у питање и моја каријера и моје име… И моје презиме, које моја деца носе.

– Силовати неку особу то значи убити у њој и физичко и духовно… Признаћете да у целој причи мора да постоји и она друга страна. Не тражим ја ништа друго, него само да ово о чему говоримо буде на оном месту где су професионалци и где се о томе одлучује на један озбиљан и професионалан начин.

– Ако права и правде нема, онда ја, нити Данијела, више не можемо бити људи који живе нормално. У овом случају неко говори истину, а неко лаж, па хајде да проверимо то тамо где треба, у тужилаштву – прича он.

Бранислав се обратио и директно Данијели, која га је оптужила за силовање.

– Сад бих нешто проговорио на начин који ће вас можда изненадити. Волео бих да се обратим мојој колегиници, жени, Данијели Штајнфелд. Данијела, ако сам те икада у било ком тренутку, у било ком потезу или мисли, или можда гесту случајном или намерно, увредио, повредио, понизио… Ако сам било коју жену у свом животу на такав начин увредио, да је она стекла да сам ја некултуран, непристојан, агресивац, предатор… Онда се дубоко и искрено извињавам и теби Данијела, и свакој жени која се на такав начин осетила угрожено.

– Немам потребу да се правдам, ово могу сви око мене да потврде, мени су жене инспирација за живот. Њихов свет за мене је уметност. Оне су мој изазов и моја машта. Увек сам кроз жене волео и штитио жене, никада нисам био агресиван. Увек сам знао да разликујем шта је завођење, шта је стварање љубавне или еротске атмосфере, са укусом, а не да будем агресивац и неко ко ће жену још и да силује. То је потпуно супротно мом бићу.

– Ја сам верник. Верујем у Исуса Христа. Никада то нисам скривао, али ни рекламирао. То је нешто што носим у души… Никада не бих урадио нешто што би учинило да моја душа пред Богом не буде чиста. Оваквим гестом, моја душа је силована…

– Ја ћу и пред Данијелом рећи – Реци истину, Данијела. Да смо били партнери само у послу. Максимално сам се трудио да схватиш коју улогу играш. А неко ко буде гледао снимак те представе или читао текст, јасно ће видети одакле порекло овог твог понашања. Али као што у представи није било реализације нашег с*ксуалног односа, знаш и сама, није се десило ни у животу. И ти и ја, а и Бог, знамо да нисмо имали ни љубавни однос, ни неку везу, нити смо имали с*ксуални однос. Потпуно је невероватно да ти, када си од мене доживљавала искључиво и само подршку у свему што си радила, направиш такву врсту игре.

– Било би добро да пустиш тај разговор у целини. Да би сви видели, да би људи које си спаковала да ме кажњавају, закључили о чему смо ми причали и с којом позитивном енергијом сам ја с тобом разговарао и ти са мном, као прави пријатељи. Можеш мислити, да ли је логично, да ти, ако си побегла из Србије због силоватељ који кажеш да сам ја, разговараш са њим четири године касније тако срдачно и тако пријатно, а десило ти се тако нешто? Да ли је логично да кажеш да си отерана из Србије и да такву причу продаш свима, да сам ја разлог твог одласка у Америку, кад сви који су радили представу, па и само позориште и моја жена, која је гледала све то, зна јако да добро да одлазиш у Америку. Шта је циљ свега тога?

– Спреман сам да ставим руку на библију или где год треба, да докажем истину – испричао је он.

Извор: srbijadanas.com