Србија

ЛОШЕ ВЕСТИ! Упозорење: Стиже ледени талас! Очекује се велика промена времена

У суботу ујутру слаб мраз и суво пре подне. Меторолози издали упозорење за један део Србије

Током дана постепено наоблачење се шири из правца југозапада и југа и доноси кишу, суснежицу и снег, најпре јужним, а затим и западни и централним крајевима поподне. На северу Србије остаје суво до вечерњих сати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дуваће слаб источни и североисточни ветар. Притисак мало изнад нормале. Минимална температура од -6°Ц у Вршцу до 0°Ц у Београду, а максимална од 5°Ц до 9°Ц.

Београд: У суботу ујутру слаб мраз на ободу града. Током преподнева сунчани интервали уз постепено наоблачење поподне које долази са југозапада. Увече и у ноћи ка недељи се очекује слаба киша. Ветар слаб источни и североисточни. Притисак мало изнад нормале. Минимална температура око 0°Ц у центру, на ободу града до -2°Ц, а максимална до 8°Ц.

И у Војводини у суботу ујутру мраз. Минимална температура од -6°Ц до -1°Ц, док ће максимална износити од 7°Ц до 9°Ц.

Време наредних дана: До средине идуће седмице бићемо под утицајем хладног ваздуха са севера Европе уз температуре знатно испод просека за другу половину марта. У недељу и почетком идуће седмице хладно и претежно облачно са кишом, суснежицом и снегом уз даље повећање висине снега на планинама. Снежни покривач се може формирати и у нижим пределима западне, централне и јужне Србије, саопштио је Метеос.

По Војводини ће бити мало или нимало падавина. У уторак падавине престају на северу, али се задржавају на југу Србије и у среду.

УПОЗОРЕЊЕ: У региону југоистока Србије, у пределу Црне Траве и Старе планине, до среде ће пасти још најмање 50 цм снега, а понегде и нових метар снега, што ће додатно завејати путеве у том региону уз врло јак ветар и мећаву од понедељка до среде. Од четвртка и у тим крајевима следи смиривање времена и постепени пораст температуре у другој половини идуће седмице.

ЦРНА ГОРА: У суботу облачно са кишом, а на планинама изнад 1000 мнв са снегом. Максимална температура од 2°Ц до 11°Ц, на Жабљаку -3°Ц.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/ Танјуг