Србија

Медији преносе! АЦА БОСАНАЦ: Кокеза ме повезао са Беливуком! Демолирали су ми клубове све док нисам пристао да их обезбеђује Вељина екипа

Александар Кајмаковић, познати београдски угоститељ је у полицији испричао да је до пословних односа са Беливуком – да му његова екипа обезбеђује локале (ресторане, кафиће, клубове) – дошао преко познанства са Кокезом. Међутим, идеја о овој „сарадњи“ није потекла од самог Кајмаковића већ му је практично била наметнута, уколико жели да настави да послује.

Компликације су, како је казао надлежнима, почеле када је Кокеза 2016. више пута контактирао с њим и убеђивао да обезбеђење његовог клуба „Касина“ преузму навијачи Партизана. Како је овај то одбио, у наредном периоду су навијачи долазили у клуб, правили проблеме, а било је и полицијских рација.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како би сазнао шта се дешава, преко председника ФСС је ступио у контакт с људима из полиције. Кајмаковић је открио да је упознао Дијану Хркаловић, да га је она испитивала да ли је сарадник једног од вођа „шкаљараца“, а онда су наставили виђања с времена на време. С полицијом, тврди, више није имао проблема. Хркаловићка му је, открио је, рекла да не брине ни око Дарка Елеза, који му је такође правио проблеме.

У лето 2020. одлучио је да препусти Беливуку обезбеђење „Касине“, а касније му је препустио исти посао и у објектима „Темперамент“ и „Лафајет“. Ресторан „Темперамент“ је, тврди, отворио са Кокезом и министром Небојшом Стефановићем, а на предлог председника ФСС.

Кајмаковић је полицији испричао да га је Стефановић, бивши министар МУП, тада упутио на Александра Папића као контакт особу, а договор је био да приходи од ресторана иду „50 одсто Стефановићу и Папићу“, а по 25 одсто њему и Кокези. Стефановић је ове наводе демантовао.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс