Србија

МЕДИЈИ ПРЕНОСЕ! Откључан мобилни телефон Вељка Беливука, пронађен ПРЉАВ ВЕШ политичара!

У уређају који је користио Беливук нађене фотографије и преписка које потврђују многа сазнања истраге, али и бацају ново светло на неке кључне детаље.

Полиција је успела да откључа мобилни телефон који је користио Вељко Беливук, вођа криминалног ганга чији су чланови недавно ухапшени. У њему је, како сазнаје Српски телеграф од извора добро упућених у истрагу, пронађено много занимљивог материјала.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пре свега, како објашњава наш извор, то се односи на фотографије и преписку с већим бројем људи, међу којима су и поједини политичари из власти и опозиције.

БИТАН ЈЕ КОНТЕКСТ

– Пронађене су фотографије људи за које су сумња да су били мета, као и еротске слике и видео-клипови познатих старлета и певачица. И не само то, нађене су и поруке појединих бизнисмена и политичара. Од оних на локалу па до функционера из врха власти. Има ту и преписке са опозиционим политичарима које Беливук, директно у порукама које је размењивао с њима, али и индиректно у преписци с другима, помиње у позитивном контексту. Све те поруке нису инкриминишуће, али се јасно види природа њихових контаката – објашњава наш саговорник.

Како прецизира, то су све оне поруке и информације које су размењене другим апликацијама, осим скаја, који су Беливук и чланови криминалне групе користили за договарање кривичних дела и размену слика и информација о њиховим извршењима.

– Када поменуте поруке буду обелодањене, изненадићете се колико је Веља Невоља био близак са појединцима и из Владе Србије, МУП… Сад се све анализира и ускоро ће јавност бити упозната са свим детаљима. Засад, веома узак круг људи зна шта је пронађено, управо да би истрага могла несметано да прати трагове и контакте које је имао Беливук – тврди наш извор из истраге и додаје да су аутентичност порука и идентитет људи с којима је Беливук био у контакту недвосмислено утврђени вештачењем.

ПОТВРЂЕНА САЗНАЊА
У телефону Веље Невоље, такође, нађене су и слике људи који су водили истраге против њега и осталих чланова клана, а које су њихови људи у МУП пратили.

– То је само потврдило оно што су председник Александар Вучић и министар унутрашњих послова Александар Вулин изнели након седнице Савета за националну безбедност, када су открили да су оперативци из БИА и МУП, који су непосредно радили на праћењу и хапшењу чланова клана Веље Невоље, били на мети клана.

Шта је све било у телефону

– еротске слике и видео-клипови старлета и познатих певачица

– преписка са политичарима из власти и опозиције, бизнисменима, људима из МУП…

– слике људи који су водили истрагу против клана

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс