Србија

МИНИСТАР ЛОНЧАР: Морамо да прекинемо све контакте!

На питање каква је епидемиолошка ситуација у Београду, он је рекао да је само у ковид болници у Батајници синоћ било 90 пријема.

Од почетак епидемије у Србији, хоспитализовано је више од 150.000 људи који су оболели од короне.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ми у једном дану сада трошимо кисеоника као што смо трошили раније за шест месеци рада – рекао је вечерас министар здравља Златибор Лончар.

– Један део ће се преусмерити у ковид болницу у Крушевцу. Врање је пуно. Морамо наредних пет до седам дана да прекинемо све контакте који не морају да се десе. То је једини начин да спречимо преношење вируса. Не треба да филозофирамо зашто су мере овакве или онакве, већ морамо да избегавамо контакте – рекао је Лончар.

Како је најавио, следећег понедељка ће се састати са директорима ковид болница. Према његовим речима, једна болница ће следеће недеље морати да буде враћена у ковид систем због све већег броја новозаражених.

– Више од 339.000 инспекција је извршено. Организатори журки би требало да оду на Инфективну клинику и виде резултат онога што су они организовали. Обезбедили смо довољно вакцина, јер вакцина је сада једини спас. Ово је тај преломни тренутак, да дочекамо лето опуштенији – подвукао је министар и напоменуо да је неопходно да будемо солидарни.

Извор: Блиц/srbijadanas.com