Србија

Нација у неверици! ВУЧИЋ НАЈАВИО ЗАНИМЉИВУ НЕДЕЉУ: Један од тајкуна, опљачкао паре од народа, има рачуне на Маурицијусу и Швајцарској!

Опљачкали новац од народа, воде под фирмама, а корисници су више њих из фамилије. И жена што је највише странака променила ради код њега и има огромну плату, рекао шеф државе поводом ове афере

Један мултимилионер који је новац узео од народа има рачуне не само на Маурицијусу и у Швајцарској већ и још понегде, а све то ће се видети ове недеље, најавио је председник Србије Александар Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Један од тајкуна каже да има у Швајцарској, а нема на Маурицијусу, зато сам рекао биће занимљива недеља. Има на Маурицијусу, опљачкали новац од народа, воде под фирмама, а корисници су више њих из фамилије – рекао је председник.

Коментаришући поједине тврдње политичких противника о томе да немају рачуне у иностранству, Вучић је рекао да и „жена што је највише странака променила ради код мултимилионера у фирми и прима огромну плату, а и пола ботова који криткују власт раде у фирми тог тајкуна“.

Спремите ми 50 питања

– А он све те паре доноси с Маурицијуса, Швајцарске, а узео од народа. Како чујем, има још понегде, биће занимљива недеља – поручио је Вучић.

Поводом оптужби да прави хиперпродукцију скандала да би затрпао оптужницу за Јовањицу, председник је поновио да ће одговарати на полиграфу за све што желе да га питају о Јовањици, али да он и даље нема рачун ни у Швајцарској ни на Маурицијусу. – Спреман сам на питања свих њих и партија да одговорим, да спреме 50 питања за Јовањицу, доведу полиграфисту, донесу машину где год хоће, позваћу 30 телевизија – казао је Вучић.

Додао је да он неће доносити медицинску документацију као изговор, те истакао да хиљаду пута понављају исту лаж и да нема времена да одговори на све, али да када каже да ће одговорити за Јовањицу, онда код њих настају шок и нервоза, и то због Швајцарске и Маурицијуса.

Вучић није именовао тајкуна с милионима и тајним рачунима, али је претходних дана Драган Ђилас сам о томе говорио признавши само рачуне у Швајцарској, вадећи се на своје фирме.

Непоштено зарађено

Економски стручњаци кажу да је главни разлог склањање новца у иностранство да би држави било теже да докаже његово постојање и токове. – Када људи држе новац у Швајцарској, рецимо, вероватно је на првом месту разлог то што је зарађен на непоштен начин и прибојавају се да ће бити утврђено шта су радили, те вероватно и у пословима за државу добијали део новца за себе. Зато га држе негде где је теже доступно да се утврди одакле новац. Тако га држе у иностраним банкама, чак и ако плаћају да буде тамо, рецимо, у Швајцарској, где се плаћа 0,5 одсто камата, али ће имати мање бриге – рекао је за Курир економиста Млађен Ковачевић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс