loading...
Свет

Настао хаос! ДЕМОНСТРАНТИ УПАЛИ У ЗГРАДУ ВЛАДЕ!

ГОМИЛА противника јерменског премијера Никола Пашињана упала је у зграду владе у центру Јеревана, где се налази неколико министарстава.

Опозиција је одржала скуп у холу у приземљу и позвала званичнике министарства да не учествују на митингу који премијер организује у понедељак. Акција је трајала неколико минута. Након узвикивања да траже премијерову оставку, демонстранти су напустили зграду.

– Завршавамо нашу акцију. Циљ нам је био да покажемо да можемо да уђемо у било које министарство – рекао је један од учесника акције.

Председник Јерменије Армен Саркисјан изразио је спремност да уједини све политичке снаге за преговарачким столом ради превазилажења несугласица и тражења узајамно прихватљивих решења, наводи се у изјави јерменског лидера.

– Политичка борба не треба да пређе границе законитости, да доведе до потреса и нестабилности, противречности не треба да прерастају у нетрпељивост, атмосферу узајамне мржње, а посебно конфронтације и раскола – наводи се у изјави објављеној на сајту председника.

Према његовим речима, земљи је потребно јединство и солидарност.

– Посебно данас су консолидација и толеранција од виталног значаја за нашу државу и народ – истакао је јерменски председник.

Нова политичка криза распламсала се у Јеревану после Пашињанових неопрезних речи о руским системима „Искандер“. Заменик начелника Генералштаба Оружаних снага Јерменије исмејао је премијера, због чега је смењен, а убрзо након њега и начелнику Генералштаба понуђено је да поднесе оставку.

У четвртак ујутро, Оружане снаге Јерменије издале су саопштење у којем траже оставку самог Пашињана. Премијер је ово оценио као покушај преврата и позвао своје присталице да изађу на улице. У међувремену, опозиција је подигла барикаде и шаторе у близини парламента. Они нису расположени за преговоре са властима и траже оставку премијера.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com