Регион Србија

Настао хаос! ХРВАТИ ОДЛЕПИЛИ КАД СУ ЧУЛИ ДА ЊИХОВИ ГРАЂАНИ ХРЛЕ У СРБИЈУ НА ВАКЦИНАЦИЈУ! Ако примите руску или кинеску вакцину…

Директор Хрватског завода за јавно здравље Крунослав Цапак позвао је грађане Хрватске који намеравају да се вакцинишу у Србији да причекају на свој ред у Хрватској, јер руска и кинеска вакцина нису тестиране на подручју ЕУ

Саветовао би, како каже, свима да свој ред чекају у Хрватској, која ће у априлу добити око 500.000 доза.

Рекао је да 121.000 доза долази само у овој седмици.

– Убрзаћемо цепљење друге групе и надамо се, убрзању вакцинације и треће групе, као и да ћемо до лета проциепити више од 50 посто становника РХ – казао је Цапак на конференцији за новинаре Националног штаба цивилне заштите.

Упитан да ли ће се признати вакцинисање руским и кинеским вакцинама, Цапак је рекао да се припрема уредба на европском нивоу којом ће се признавати вакцине унутар ЕУ, а, како је казао, “све остало је упитно док се не донесе коначан текст предлога и обезбеде сви технички услови”.

– Ми ћемо вакцинисати све наше грађане. Они који су се цепили у трећим земљама, требало би да имају потврду о томе – рекао је Цапак, пренела је загребачка Н1 ТВ.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг