Србија

НЕВЕРОВАТАН СНИМАК ИЗ СРПСКОГ СЕЛА: Хтели да оборе орах, па срушили кућу (ВИДЕО)

Фото: Фејсбук принтскрин

Породица Јовановић продала је орах испред породичне куће и унајмили локалну фирму да га исече, а затим отишли на њиву да се баве својим послом.

Срећом па су имали посла, јер да су остали да посматрају обарање дрвета ко зна шта би им се догодило. када су се вратили имали су шта и да виде. Уместо исеченог стабла, затекли су уништен део куће, трактор, аутомобил и фрезу. А орах остао на месту.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Дрво остало, а кућу срушили…штета…ево га Фергусон остао слепљен – коментарише Милош Маринковић, док снима огромну штету на имању породице Јовановић из Селишта код Трстеника.

Јовановићи су желели да се реше старог ораха чије гране су се надвиле над њиховим домаћинством и представљао је потенцијалну опасност. За овај посао су унајмили људе који се баве сечом дрва и требало је на безбедан начин да уклоне орах који је веома близу куће.

Међутим, док су Јовановићи били у својој њиви, извођачи радова су дошли и покушали да оборе стабло. Како је орах поприлично велики, засекли су га и везали га за трактор и за стуб надстрешнице куће и покушали на тај начин да га оборе. Међутим, како су повукли трактором, орах се није ни померио, а стуб надстрешнице је попустио, објашњава Маринковић.

Део крова је пао испред куће и уништио комбајн, а цреп је попадао и по аутомобилу на коме су разбијена стакла. Такође, кола пуна пшеница су затрпана под стрехом, а права срећа је да није било људских жртава. Јовановићи и извођачи радова су се на крају нагодили о исплати штете, закључио је Маринковић.

Извор: Курир.рс