Регион

Није добро! КОВИД ЗАКЉУЧАО 11 ГРАДОВА: Потребне специјалне дозволе послодавца за међуградски саобраћај

КОРОНА је од јуче потпуно затворила и међуградски саобраћај у 11 „закључаних“ градова Црне Горе.

Од 12 часова на снази су нове мере, па запослени из Подгорице, Будве, Тивта, Херцегог Новог, Улциња, Цетиња, Никшића, Плужина, Бара, Котора и Пљевља, који морају да путују мораће са собом да носе и посебну потврду послодавца, као и решење о радном односу или уговор о раду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У ових 11 градова посебне дозволе за међуградски саобраћај важе седам дана у недељи. За запослене у осталим општинама и градовима Црне Горе посебне дозволе важе за време полицијског часа од 21 час увече и у дане викенда. Потврда послодавца о кретању мора бити издата након 10. марта 2021.

Из Управе полиције напомињу да решење о радном односу или уговор о раду морају бити издата од истог правног лица и гласити на исто физичко лице – запосленог.

– Само уз ова два документа заједно – потврда и решење о заснивању радног односа или уговор о раду, возачима и путницима – запосленим и осталим учесницима у саобраћају биће од стране полицијских службеника дозвољен међуградски саобраћај и кретање након 21 час и дане викенда, као и излазак, или улазак у „закључане“ општине – саопштено је из Управе полиције.

Нове мере су донете пре два дана среду. Одлука о међуградском саобраћају на снази је од јуче, јер је послодавцима дато време да запосленима издају нове потврде и решења или уговоре о раду.

– Апелујемо на све учеснике у саобраћају да се упознају са усвојеном Наредбом и да своје личне и професионалне обавезе прилагоде насталим условима. Прописано је да ће се забрана путничког међуградског саобраћаја реализовати за 11 градова, као и за остале у дане викенда у времену од петка у 21 часа до понедељка у 5 часова на територији читаве Црне Горе – наводи се у саопштењу Управе полиције.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс