Србија

ОГЛАСИО СЕ ВУЧИЋ! Открио када ће примити вакцину: А кад се ја вакцинишем, те недеље биће 500.000

Председник Србије Александар Вучић одговорио на питање када ће се вакцинисати против коронавируса.

„Рекао сам, када пређемо број од милион ревакцинисаних, а очекујем да ће то бити у понедељак или уторак“, рекао је он на питање када ће се и он вакцинисати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, приметан је застој у броју новооболелих у Београду, који има највећи број вакцинисаних и ревакцинисаних, док број оболелих у јужној и централној Србији расте. Зато ће, како је додао, вакцину примити у неком мањем месту у ком ће позвати све да се вакцинишу.

„Вакцинисаћу се у понедељак или уторак у једном од мањих места, где ћу замолити све домаћине и сељане да ми се придруже. Видећете, десет дана пошто се вакцинишем, имаћемо још 500.000 вакцинисаних“, казао је Вучићо, одговарајући на питања новинара после обиласка градилишта моста преко Јужне Мораве код Сталаћа у оквиру Моравског коридора.

Оценио је да такозвани антиваксерски лоби није јак у Србији већ да је потребно отићи у мања места и апеловати на њихове житеље, који по његовим речима, мање брину о свом здрављу од становника великих градова.

„Када одете у село да се вакцинишете, домаћини ће се придружити и ту неће бити проблема. Имаћемо и довољно вакцина да направимо нову офанзиву“, казао је председник Србије.

Додао је да бројеви новоинфицираних у Београду „за нијансу“ падају, док у централној Србији, где је вакцинисан мањи проценат становништва него у главном граду, ти бројеви „лагано“ расту.

„То је одраз вакцинације, број вакцинисаних који се заразе ипак пада, посебно ако су прошле две недеље од вакцинације“, казао је Вучић. Коментаришући похвале из региона због омогућавања држављанима суседних земаља да се вакцинишу у Србији, Вучић је казао да ни Србија не може бити успешна у том процесу ако људи у региону нису вакцинисани.

„Ми сад налазимо начина како додатно да помогнемо Црној Гори и Северној Македонији. Важно је да су се ти људи бар делимично заштитили. Ми нисмо пусто острво, не живимо сами на свету, зато не можемо бити успешни ако у региону нису вакцинисани“, додао је Вучић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92