Србија

ОПТУЖЕН ВОЗАЧ АУДИЈА КОЈИ ЈЕ УСМРТИО ДВОЈЕ У НИШУ: Те вечери погинули су мали Андреј (12) и отац троје деце

НИШ – Основно јавно тужилаштво у Нишу поднело је оптужни предлог против возача „аудија смрти“ Немање Стаменковића који је 4. јануара око 21 сат усмртио Андреја П. (12) и Дејана Илића(48).

Тужилаштво је затражило максималну казну затвора за кривично дело против безбедности саобраћаја​, а која је по актуелном закону 8 година.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Тужилаштво је предложило максималну казну затвора у трајању од 8 година и меру безбедности забране управљања моторним возилом у трајању од 5 година, као и да се продужи притвор окривљеном због узнемирења јавности – каже портпарол Тужилаштва Иван Марковић.

Те вечери је Стаменковић својим аудијем у коме су биле две девојчице старе 15 година ишао из правца тржног центра „Стоп шоп“ кроз Булевар Медијана. Негде на средини, при брзини како се раније причало 180 на сат, услед клизавог коловоза, он је изгубио контролу над аутом тако да је његов задњи део ударио прво познатог нишког синдикалисту Илића, а онда и дечака који су ишли тротоаром.

У Нишу су се након тога организовали протести где је затражено да се Стаменковићу суди као за убиство односно да казна буде од пет до 15 година, али то се неће догодити.

Извор: Курир.рс/М.С.